Annons

Annons

Familj

Minnesord om Ingvar Amilon

Läroverksadjunkten Ingvar Amilon, Lund, har avlidit i en ålder av 89 år. Närmaste anhöriga är hans hustru Karin och sönerna Håkan samt Henrik med Anna och barnen Axel och Elin.

Annons

Vår gode vän sedan 50 år tillbaka Ingvar Amilon har avlidit i en ålder av nästan 90 år efter en kort tids sjukdom. Vi lärde känna varandra redan i början av 1970-talet då Ingvar Amilon var gymnasielärare i Landskrona och Sven Ingmar under en period tjänstgjorde vid samma skola. Ingvar Amilon var trogen gymnasieskolan i Landskrona fram till sin pensionering. Han var en synnerligen uppskattad lärare av elever och kollegium. Det visade sig till exempel att han ofta blev apostroferad i positiva ordalag i elevernas skoltidningar och han blev efter pensionering inbjuden till elevers återsamlingar. Hans framgångar som lärare förklarades av en mycket god pedagogik och otroligt goda kunskaper i de ämnen han undervisade i med betoning på historia, svenska och samhällskunskap. Han var mycket beläst och hade alltid minst tre böcker på gång från det egna biblioteket eller från Lunds stadsbibliotek där han var en flitig besökare. Ingvar var en levande uppslagsbok inom många olika områden och vi har många gånger konsulterat honom för att få information i en pågående diskussion.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy