Annons

Annons

Perstorp

Donnez lämnar Perstorp i spåren av pandemin

I oktober bjuder Donnez återigen upp till dans. Bandet längtar ut på vägarna när restriktionerna lättar den 29:e september. Men de kommer också att fortsätta med live-streamade spelningar. Det resulterar nu i en flytt till Båstad.

Sångaren Donald Laitila (mitten) har sålt sin villa med inspelningsstudio i Perstorp och flyttar till en gård i närheten av Båstad i oktober. Foto: Donnez.

Annons

Från 170 turnédagar till noll. Pandemin tvingade det Perstorpsbaserade dansbandet Donnez att tänka om. Pandemin har gett viktiga lärdomar inför framtiden – och även en ny publik.

– Vår kärnverksamhet försvann över en natt. Vi hade absolut ingenting, vi var på noll, säger Donald Laitila, sångare i Donnez som själv insjuknade i covid-19 i julas.

– Jag hade det tufft och fick söka vård, det inte är något att leka med. Det gäller att folk är försiktiga nu i början och tänker sig för. De som inte är vaccinerade har ett stort egenansvar.

Genom livestreamade konserter och satsningar på bandets varumärke har de klarat 1,5 år utan en spelning till dansande publik. I nästa vecka ger sig bandet ut på resande fot för att spela på en kryssning mellan Stockholm och Mariehamn. Dock för en sittande publik.

Annons

Men i oktober är Donnez tillbaka med spelningar på hemmaplan i Skåne, då kan de äntligen bjuda upp till dans.

– Vägarna lockar igen, det är en livsstil. Det är väldigt få förunnat att kunna leva på sin hobby och vi saknar att komma ut och möta andra människor något enormt, säger Donald Laitila.

Annons

Med 100 000 visningar i veckan har bandet också nått ut till en ny skara fans.

– Vi har fått en ny publik som vanligtvis går ut och lyssnar på konsert och allsång. Det är roligt att kunnat nå ut till fler lyssnare trots att vi levt i en pandemi.

I veckan spelar de in material till en ny skiva som kommer nästa år, och i nästa vecka släpps en ny singel.

Donnez planerar att fortsätta med sina live-streamade konserter en till två gånger i månaden framöver och utveckla det digitala konceptet. Utvecklingen har gjort att bandet nu växt ur studion i Perstorp och behöver mer utrymme. Dock stannar en av bandets medlemmar kvar i kommunen.

– Mitt hus har fått agera streaming-studio och musikstudio, nu har jag köpt en gård utanför Båstad där vi har möjlighet att anpassa verksamheten ännu bättre efter dagens behov, säger Donald Laitila.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy