Annons

Annons

Laholm

Boende i Knäred rekommenderas koka vattnet

Lahomsbuktens VA gick under torsdagsförmiddagen (16/9) ut med kokningsrekommendation för boende i Knäred på grund av tekniska problem. “Kokningsrekommendationen är en säkerhetsåtgärd”, meddelar LBVA.

På grund av ett tekniskt fel i vattenverket i Knäred har dricksvattenledningsnätet blivit delvis trycklöst under torsdagsmorgonen.

LBVA meddelar att vattentankar finns utplacerade vid Lagavägen 23, Knäredskolan, äldreboendet, serviceboendet och längst in på Sjöaredsvägen.

“Kokningsrekommendationen är en försiktighetsåtgärd och kvarstår tills vi har fått godkända vattenprover på nätet.”, skriver LBVA på sin hemsida.

Under tiden som dricksvattnet analyseras rekommenderar Laholmsbuktens VA alla i Knäred att koka vattnet före användning till mat och dryck. Det gäller hushåll med kommunalt vatten.

Vatten som används som livsmedel ska kokas upp tills det bubblar ordentligt. Det går bra att duscha och tvätta sig som vanligt med det kommunala vattnet.

Kokningsrekommendationen kommer att kvarstå fram till början av nästa vecka (vecka 38).

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy