Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Nej tack till nya byggen av statarlängor i Helsingborg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

De som bestämmer ska bygga riktiga hus på riktig mark avsett för boende. Även för de som inte har råd med en trea i Oceanhamnen. Det skriver Dolph van der Bayer. Bilden är tagen 2004 och visar en statarlänga på Filbornavägen i Helsingborg.

Annons

SVT berättade nyligen att det ska byggas ”Tillfälliga modulbostäder på industrimark” i Helsingborg. Han som bestämt det, Christian Orsing (M), menar att det är ett spännande sätt för studenter, urbana människor och de med tillfälliga jobb att bo på. Men ett hem kan inte vara tillfälligt från första spadtaget. Ett hem är människans innersta trygghet, hennes förutsättning för utveckling och frihet.

Annons

Annons

De som kommer bo där kan inte bo någon annanstans. För hyresgästerna där räcker inte lönen till bostadsrätt och andra hyresvärdar tackar nej: ”Förtidspensionär på grund av trasig rygg? Nej tyvärr vi kräver fast anställning”. Då blir det enligt (M) tillfällig modul på industrimark. Att industrimarken i fråga ligger i Helsingborgs fattigreservat höjer nog ingen på ögonbrynen för. Bli vid din läst, heter det väl? Lika hopplöst som för statarfamiljen 1921.

De som bestämmer ska bygga riktiga hus på riktig mark avsett för boende. Även för de som inte har råd med en trea i Oceanhamnen. Vi som pluggar, butiksjobbar eller kör delade hemtjänstpass förtjänar också äkta och hållbara hem. Tro inget annat.

Det finns 2,3 miljoner människor i Sverige med LO-yrken. Yrken där arbete till 69 är hårt och det orangea kuvertet tunt. Vi är många som vill ha det bättre, de är få som vill bygga modulbostäder. Allt i samhället går att ändra.

Dolph van der Bayer

Ringstorp

Annons

Annons

Till toppen av sidan