Annons

Annons

Annons

Laholm

Nya regler för att besöka nära och kära på vårdmottagningar

Under coronapandemin har det varit strikta regler kring besök på sjukhus och vårdinrättningar. Nu lyfter Region Halland restriktionerna en smula och tillåter bland annat att närstående får följa med vid besök på vårdcentralen.

Text

Från och med den 27 september är det tillåtet att ha med närstående vid läkarbesök på vårdcentralen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Annons

Från och med den 27 september gäller nya besöksregler inom hälso- och sjukvården i Region Halland. De förändrade besöksreglerna gör det möjligt för fler närstående att besöka en patient på ligger på sjukhus – eller följa med på ett vårdbesök. De nya besöksreglerna gäller både på sjukhus, vårdcentraler och andra mottagningar.

Det kan dock finnas undantag från de nya besöksreglerna, exempelvis avdelningar eller mottagningar på sjukhus som behöver göra undantag för att skydda de patienter som vårdas där.

Annons

Annons

Uppmaningar om att hålla avstånd till andra fortsätter dock att gälla, skriver Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör Region Halland, i ett mejl till Laholms Tidning.

"När du till exempel kommer till en vårdcentral eller en mottagning på sjukhuset kommer du fortfarande få ett munskydd, det kommer att vara avstånd mellan stolarna i väntrummet och det kommer att krävas av dig att du håller avstånd till andra personer".

Från den 27 september kan också gruppverksamheter som exempelvis föräldragrupper genomföras. Förutsättningarna är dock att avstånd kan hållas i lokalen och att man inte är förkyld eller har andra symtom på covid-19.

Fakta

Det här gäller vid besök på sjukhus och vårdcentraler

När du ska besöka en patient som ligger på sjukhus så gäller detta:
Besöket behöver bokas, kontakta avdelningen i förväg.
• Max två besökare samtidigt.
• Undantag kan förekomma.
• Du får inte vara förkyld eller ha andra symtom på covid-19.
När du ska följa med en närstående till en mottagning på sjukhus eller på vårdcentral så gäller: 
• Du får ha en närstående med dig till besöket.
• Barn får ha båda vårdnadshavarna med sig, men helst inga syskon.
• Undantag kan förekomma.
• Du får inte vara förkyld eller ha andra symtom på covid-19.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan