Annons

Annons

opinion

Aktuella frågor
”Skillnaderna innebär tolerans för strukturell diskriminering.”

De politiker som menar allvar med att Sverige ska vara ett jämställt land måste hantera det största och mest uppenbara beviset på könsdiskriminering: den som finns i arbetslivet. Det skriver Tina Christensen, ordförande för Kommunals avdelning i Skåne, och Torgny Handreck (S), riksdagskandidat.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Undersköterskeyrket är avgörande för välfärden, skriver Tina Christensen och Torgny Handreck.

Bild: Leif R Jansson/Scanpix

Annons

I Sverige finns drygt 180 000 undersköterskor. De utgör landets i särklass största yrkesgrupp. Med en åldrande befolkning som behöver både omsorg och vård måste de bli ännu fler. Siffror som har tagits fram av Sveriges kommuner och regioner, SKR, talar om 10 000 fler per år under de närmsta åren. Samtidigt vittnar kommuner om hur svårt det är att rekrytera nya undersköterskor.

Det handlar om ett kvinnoyrke med låg status, låg lön, dålig arbetsmiljö och där arbetsgivarna inte tar ansvar för tillräcklig bemanning på arbetsplatserna.

Nu krävs en massiv insats från landets kommunpolitiker för att skapa väsentligt bättre förutsättningar för personal som viger sitt liv åt att ge andra vård och omsorg, men vars arbetsmiljö, lön och villkor är betydligt sämre än för yrken inom traditionellt manliga verksamheter.

Annons

En undersköterskas medianlön ligger på drygt 26 000 kronor per månad, en byggnadssnickares på cirka 35 000 kronor vid fast lön utan ackord.

Andelen deltidsarbetande är hög inom vård och omsorg. I Region Skåne arbetade 71 procent heltid 2020, i Örkelljunga ligger andelen heltidsarbetande på 25 procent, bland de lägsta i landet.

Annons

Intensiva och effektiviserade scheman innebär att det inte finns tillräcklig tid för återhämtning, ibland inte ens för en toalettpaus. I det perspektivet är det inte så konstigt att många väljer att arbeta deltid, eller blir sjukskrivna.

Kombinationen av hårt arbete med relativt låg lön innebär att det oftast är kvinnor som tar ut föräldraledighet. I Skåne tar män ut 28 procent av föräldraförsäkringen och kvinnor 72 procent. Det betyder att mammorna är borta i snitt 14,5 månader från arbetslivet innan barnet fyllt två år jämfört med pappor som i snitt är borta från arbetslivet 3,8 månader under samma tid.

De politiker som menar allvar med att Sverige ska vara ett jämställt land måste hantera det största och mest uppenbara beviset på könsdiskriminering: den som finns i arbetslivet. Så länge dessa skillnader består innebär det också en tolerans för strukturell diskriminering.

Annons

Den strukturella diskrimineringen av kvinnor på arbetsmarknaden leder till en sämre löneutveckling och lägre pension. Många orkar inte heller jobba fram till dagens pensionsålder och när den åldern höjs ytterligare kommer fler att tvingas till sjukskrivning. Den hårda arbetssituationen gör det svårt att få kroppen att hålla fram till pensionsåldern.

Pressade kommunala organisationer där vård- och omsorgspersonalen tvingas till delade turer med flera timmars rast mitt på dagen, arbete på obekväma tider och ingen fortbildning gör att undersköterskor inte orkar arbeta kvar på sina jobb eller i alla fall inte längre heltid.

Annons

Bristerna i hanteringen av Sveriges största yrkeskår innebär en cementering av ojämställdheten inom arbetslivet. Den minskar friheten för kvinnor som i värsta fall, av ekonomiska skäl, måste stanna kvar i osunda och kanske våldsamma relationer.

Arbetsgivarna måste lämna de system som mäter varje sekund, där mätningar av generella behov styr istället för människors faktiska behov.

Det går inte att i förväg bestämma hur lång tid det tar att trösta en människa och personalen ska aldrig behöva välja mellan att trösta eller rusa vidare enligt ett i förväg fastslaget tidsschema.

Annons

Vi kräver att landets kommunpolitiker vänder styrningen hur undersköterskornas arbete ska utformas från new public management, ett produktionstänkande hämtat från bilindustrin, till en tillitsbaserad styrning där proffs får vara proffs och där återhämtning under arbetstid är en naturlig del av alla scheman.

Kommunerna måste tillföra resurser så att arbetsplatserna har rätt bemanning och personalen har en hälsosam arbetsbelastning.

Undersköterskeyrket är avgörande för välfärden. Därför måste politikerna satsa här och nu. Allt för att fler ska vilja och kunna arbeta inom vård och omsorg.

SKRIBENTERNA

Tina Christensen, ordförande för Kommunal avdelning Skåne

Torgny Handreck (S), riksdagskandidat.

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy