Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Glädjen som byggts upp under dagen blåstes bort med kvällens tv-program

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Så fick jag i Rapport reda på att listiga bedragare dränerar vårt land på miljardbelopp med juridisk hjälp. Nyheterna var fyllda med berättelser om skjutningar, barn som far illa och annat elände. Det skriver Stig Ekelund.

Annons

Till sist hittade jag en parkeringsplats. Stor glädje. Men, betalapparaten upplyste: Ur funktion. Så stod jag där med min tia och Durotelefon. Ahmed kom: Jag kan hjälpa dig! Med några tryck på hans moderna telefon ordnades betalningen. Då jag ville ge dricks, avböjde min nyvunne vän. ”Jag ser att du blev glad och lättad. Det är betalning nog för mig”, sa han, som bröt på skånska.

Annons

Annons

Hela min dag blev solsken tack vare Ahmed. Den räckte också till kön i butiken. En skolpåg skulle bara betala för ett kexpaket. Pågen fick gå före. Till kassören: Jag betalar kexpaket. Resultat: Glada ögon hos kassör och skolpåg.

Glädjen från Ahmed förstärktes hos mig tills teven på kvällen tog bort allt det vackra. En av de mycket tröttsamma annonserna för ett kommande program om 14 dagar kastade in mig i verkligheten: En far med svarta ögon och knutna nävar svor i ilska på sin son och kallade honom en djävul. Det blev kallt inombords. Orden och ilskan smittade.

Så fick jag i Rapport reda på att listiga bedragare dränerar vårt land på miljardbelopp med juridisk hjälp. Nyheterna var fyllda med berättelser om skjutningar, barn som far illa och annat elände. Jag började också må illa efter presentationen av ett nytt spel, där det går ut på att döda varandra. Även småbarn ser programmet. Dessbättre slår lärare larm till föräldrar. Allt det vackra inom mig var borta. Jag stängde teven

Mina frågetecken inför medias framfart blir allt större. Är det inte tänkt att vi vuxna skall skydda och hjälpa? Varför har vi ett eskalerande våld som går allt längre ner i åldrarna? Ett av svaren tror jag är att barn och unga via media luras göra sådant vi vuxna visar upp. Och gör.

Annons

Det är valår. För mig är det inte avgörande om skatten bli lägre. Det viktigaste är att mina barn och jag själv får bo tryggt och säkert. Vägen dit tror jag går via goda förebilder. Dessutom regler och ord, som inspirerar och värnar. Och goda människor, som gör det rätta. Och som både vill och kan ge trygghet och ro.

Idag skall jag försöka göra som Ahmed. Ett ord från boken jag läser varje dag sätter jag över den nya dagen, detta: Tjäna varandra genom kärleken.

Stig Ekelund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy