Annons

Annons

Annons

Laholm

Vintercupen är tillbaka

Efter ett års uppehåll på grund av coronapandemin gör nu Skogaby BK:s traditionella inomhusturnering Vintercupen comeback. Cupen har anor sedan 1980-talet. "Vi gör ett försök och ser hur stort intresset är", säger cupgeneralen Håkan "Cralle" Johansson.

IF Centern är regerande mästare i Vintercupen.

Bild: Arkivbild

Annons

Vintercupen spelas lördagarna den 13 och den 20 november. I och med att ordinarie fotbollssäsong är förlängd i år är Cralle lite osäker på intresset.

– Blir det för få lag ställer vi in. Ett alternativ är att bara köra allt på en dag. Det beror på hur många lag som anmäler sig, säger han.

Division 6 – där de flesta Laholmslagen har sista omgången lördagen den 30 oktober. Femman avslutas helgen därefter. Sedan är det dags för Vintercupen.

Annons

Annons

Laholms FK har matcher i division 3 över båda de aktuella helgerna och möter bland annat IS Halmia hemma i ett hett Hallandsderby.

– Jag inser ju att datumen inte är optimala men de är spikade sedan länge och går inte att ändra. Går det inte får vi göra ett nytt försök nästa år, säger Cralle.

Vintercupen är inte Skogaby BK:s huvudsakliga inkomstkälla. Cupen genomförs mest för lokalfotbollens och klubbarnas skull, förklarar Cralle.

IF Centern är regerande mästare. De slog ett av Laholms FK:s båda lag i finalen 2019 efter straffar. Sista anmälningsdag är den 31 oktober.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan