Annons

Annons

Annons

Laholm

Laholms Tidning får ny ägare 1 november

Knappt tre år efter att skånska Lokaltidningen köpte Laholms Tidning lämnas ägarskapet vidare. Från och med 1 november 2021 drivs tidningen av Joakim och Julia Ormsmarck genom deras bolag Made in Båstad. Lokaltidningen kommer fortsättningsvis fokusera på sin verksamhet i Skåne där de ger ut 22 gratistidningar.

Joakim och Julia S Ormsmarck Foto: Anders Sällström

Annons

Det var under våren 2019 som Lokaltidningen, då ägd av danska Politiken, köpte Laholms Tidning av Laholms Tidnings Vänner, den sammanslutning som ursprungligen köpte utgivningsbeviset efter konkursen 2018.

Tidningen gjordes då om från en prenumererad morgontidning till en veckoutgiven gratistidning och har sedan dess distribuerats till Laholms samtliga hushåll, samt funnits att hämta i kommunens matbutiker. Tidningens innehåll har även funnits att läsa online på laholmstidning.se och sedan Lokaltidningen blev en del av Bonnier News 2019 på hd.se/laholm.

2020 nominerades Laholms Tidning, som en av tre till utmärkelsen “Årets Gratistidning”.

– För oss känns det väldigt inspirerande att få möjlighet att ta över en så välskött och publicistiskt stark tidning som Laholms Tidning, säger Joakim S Ormsmark, som sedan tidigare även driver gratistidningen BjäreNu i grannkommunen Båstad.

Annons

Annons

– Vi ser vi såklart en hel del synergier mellan verksamheterna, framförallt när det gäller annonsförsäljningen, säger han.

Joakim S Ormsmark efterträder Jannik Hansen som chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen.

– Laholms Tidning spelar idag en viktig demokratisk roll i kommunen genom att erbjuda lokal journalistik som är tillgänglig för alla. Det känns mycket bra att Made in Båstad är beredd att fortsätta på den inslagna linjen, säger han.

Jannik Hansen kommer fortsätta som chefredaktör för Lokaltidningens titlar i Skåne.

Jannik Hansen fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare för Lokaltidningen i Skåne.

Bild: Per Eeg-Olofsson

Made in Båstad har som avsikt att även vidare driva Laholms Tidning som en veckoutgiven gratistidning med webbrapportering på laholmstidning.se. De två reportrar som idag jobbar på Laholms Tidning kommer erbjudas att följa med in i den nya organisationen.

– Laholms Tidning är en gammal anrik tidning. Kan denna affär hjälpa tidningen att leva vidare så ser vi det som positivt. Det som är viktigt för oss är att de två reportrar som jobbar på tidningen får följa med in i den nya organisationen. Sen ser vi att den nya ägaren saknar kollektivavtal, men det är en diskussion som får tas med förbundet, säger Ulf Kristiansson ordförande i journalistförbundets lokala fackklubb.

Annons

Laholms Tidning byter ägare. Foto. Emil Langvad

Annons

Made in Båstad har även som ambition att fortsätta utveckla det unika samarbete som tidningen har med Laholms Tidnings Vänner, en sammanslutning som värnar om yttrandefrihet och demokrati och som ser det som en viktig uppgift att hålla kvar en stark lokal mediebevakning av Laholms kommun.

– Det engagemang som finns för den lokala tidningen i Laholm i allmänhet, och genom Laholms Tidnings Vänner i synnerhet, är unikt och vi kommer att arbeta för att utveckla det ytterligare. Vår ambition är att den lokala tidningen ska vara en lägereld i lokalsamhället och att få dela denna ambition med en förening som LTV är fantastiskt, säger Joakim S Ormsmarck.

Har du frågor kring din nuvarande prenumeration av Laholms Tidning kontakta kundcenter här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan