Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Båstad

Från Torekov till Nötte backar – katten Sniskan har hittat hem

Trots sökinsatser var katten Sniskan på rymmen i elva veckor. I förra veckan dök hon plötsligt upp i Nötte backar.

Efter elva veckor fick Maria Wachtmeister återförenas med Sniskan efter många sökinsatser i och kring Torekov.

Bild: Privat

Annons

Sandra Grönlund och hennes sambo var vid sitt gårdsbygge i Nötte backar i onsdags kväll förra veckan när det dök upp en katt på bygget. Någon dag innan hade hon sett en långhårig katt ute på ett fält intill bygget. När katten nu dök upp igen anade hon att den var på rymmen.

– Vi var där sent på kvällen i onsdags och fixade på bygget när vi hörde ett jättejamande. Då kliver lilla Sniskan in i vårt stall, säger Sandra Grönlund.

Sandra och hennes sambo lockade in katten med korv för att kunna titta på halsbandet, men något nummer fanns inte så Sandra Grönlund la upp en bild i en lokal Facebookgrupp. Snart blev hon uppringd.

– Någon hade svarat på mitt inlägg och frågat om det inte var katten som saknats länge, säger Sandra Grönlund.

Annons

Det visade sig att den sibiriska katten Sniskan hade varit borta sedan i mitten på augusti.

Annons

– Sniskan försvann från vårt sommarhus bara några dagar innan vi skulle åka hem för elva veckor sedan. Vi har haft en pejlare på henne med en dosa som ger signaler om var hon är inom en radie av en halv kilometer, säger Maria Wachtmeister som bor i Skänninge i Mjölby kommun.

Sandra Grönlund och hennes sambo hörde ett jamande när de höll på med sitt gårdsbygge i Nötte Backar. Då dök katten Sniskan upp.

Bild: Privat

Men batterierna i pejlaren tog slut utan att de fick kontakt. Familjen knackade på hos grannarna, letade och satte upp lappar. De hade kontakt med en ID-hund som markerade vi en slånbärsbuskage där de satte upp en kattfälla med åtelkamera.

Några dagar senare var de tvungna att åka hem.

– Sen fick vi åka upp och ner flera gånger. Man måste ju passa fällan så att inga andra katter fastnade där, säger Maria Wachtmeister.

De satte också upp en kamera vid kattluckan i sommarhuset för att kunna se om Sniskan återvände hem.

Efter sju veckor började de att ge upp. Men så blev Maria tipsad om Facebookinlägget.

– Det var så overkligt. Det var adrenalin, tårar och det bara snurrade runt i huvudet, säger Maria Wachtmeister.

Hon och hennes man sov knappt något innan de begav sig mot Skåne för att hämta hem sitt husdjur.

Annons

Annons

– Sniskan var lugn och kelig när vi mötte henne. Hon har en fantastisk underpäls som är bra mot väta och kyla men under pälsen var hon väldigt mager och tovig från hakan och ner över magen. Hon var inte särskilt smutsig men hungrig, jättehungrig.

Sniskan är nu mer på vakt när det gäller mat, något som Maria Wachtmeister tror går över.

– Det är inte ovanligt att katter försvinner och kommer tillbaka. Men jag vågade inte hoppas för det gjorde så ont, säger Maria Wachtmeister.

Nu har det beställts en ny gps som Sniskan hädanefter kommer att bära.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy