Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Bränn Nimis och teckningen av den omtalade rondellhunden samtidigt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vad ska man nu göra med Nimis? Vilks var själv inne på bland annat att avsluta det hela genom att elda upp konstruktionerna. Det kunde vara ett bra sätt för allt har sin tid även – Nimis. Det menar insändarskribenten.

Annons

Det har skrivits en hel del om Nimis efter trafikolyckan där tre personer tragiskt miste livet. Men tyvärr alldeles för lite om de två poliserna som förmodligen fick följa Vilks vart han än ville förflytta sig, för att skydda honom. Det är verkligen beklagligt för alla anhöriga att en sådan olycka skulle ske!

Nimis har kallats för olika saker i tidningarna bland annat för en drivvedsskulptur! Hur mycket drivved finns det i Skälderviken? Nej, jag skulle tro att det inte är mer än kanske max fem procent drivved i konstruktionen resten är plockat och nersågat på fridlyst mark eller har tagits med dit. Till och med vakterna fick anmäla Vilks för stöld av trä när de bevakade honom enligt en artikel i HD.

Annons

Nimis, ett tecken för det fria ordet? Det tycker jag inte man kan kalla konstruktionen. Skulptur tycker jag är ett för fint ord. Den är mer ett tecken för stor nonchalans för ett naturskyddsområde och de bestämmelserna som gäller där. Är ett intrång på annans mark samt ett bygge utan bygglov, ett svartbygge.

Annons

Många villabyggare har fått ändra på sina ritningar, fått riva eller fått vite för ändringar när de byggde på sin egen mark. Kommunens byggnadsnämnd har här blivit helt satt ur spel och nu tycker man, att man kanske vill underhålla denna konstruktion! Jag undrar hur det kan vara juridiskt försvarbart om kommunen skall underhålla ett svartbygge? Beslutsfattarna måste inse att de genom ett engagemang sanktionerar alla överträdelser som gjordes i samband med uppförandet.

Med hänsyn till den dåliga och oskyddade ”drivveden” finns det en stor risk för ras och olycksfall. Det är bara en tidsfråga när olyckor sker och kommunens räddningstjänst måste rycka ut igen. Vem tar ansvar för detta?

Vad ska man nu göra med Nimis? Vilks var själv inne på bland annat att avsluta det hela genom att elda upp konstruktionerna. Det kunde vara ett bra sätt för allt har sin tid även – Nimis. Man kan ju ge Ladoniens ministrar i uppdrag att förbereda ett värdig slut! Gör gärna en fotoutställning och ställ ut bilderna på Höganäs museet för att bevara minnet på ett populärt svartbygge.

Att försvara det fria ordet är viktigt och angeläget men med rättigheter följer även skyldigheter! Det finns gränser, moraliska, etniska och medmänskliga. När man kränker en folkgrupp genom tal, bild eller på annat sätt, har man gått över gränsen. Varför iakttog han inte anständighetens gräns mot en annan religion? Bara för att provocera, utmana och bli omtalad? Låt bilden på den omtalade hunden bli en symbol hur man inte ska utnyttja en frihet för att kränka! Bränn den tillsammans med Nimis.

Och, slå för en gångs skull inte mynt av varken teckningen eller Nimis! Låt den inte bli en bekräftelse på att man kan strunta i lagar och förordningar bara för att provocera.

Gerhard

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy