Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Båstad

Hus i Torekov steg 13,5 miljoner kronor efter galen budgivning

Huset i Torekov lades ut till försäljning för 18,5 miljoner kronor. Intresset var stort och till slut slogs sju budgivare om det.

Ett par från Stockholm la det vinnande budet på 32 miljoner kronor. Foto: Jakobssons Bjäremäklaren

Annons

Peter Persson, vd och mäklare på Jakobssons Bjäremäklaren, berättar att huset på Tunbyvägen lades ut till försäljning mitt i sommaren.

– Det var mitt i perioden när alla våra badgäster är på plats, det var ett jättestort intresse, säger han.

Över 50 intressenter kom på visning av det drygt 220 kvadratmeter stora huset.

När budgivning startade drog priset snabbt iväg. Priset steg i snitt med en halv miljon kronor per bud, men ibland med en miljon kronor, berättar Peter Persson.

– Det var spännande. Det var sju intressenter som slogs om det, säger han.

Vinnande bud landade på 32 miljoner kronor, alltså 13,5 miljoner kronor över utgångspriset. Troligtvis är det ett av de dyraste husen som sålts i Torekov.

Annons

– Jag kan inte de exakta priserna, det är kanske någon fastighet som gått för mer pengar. Detta är det dyraste utifrån vad du fick för hus, säger Peter Persson.

Annons

Peter Persson, mäklare på Jakobssons Bjäremäklaren, sålde i somras ett av Torekovs dyraste hus någonsin.

Bild: Jenny Leyman

Huset byggdes 1960 och har sju rum. Peter Persson berättar att det byggts till i omgångar. Tomten är stor, nästan 6 000 kvadratmeter, och ligger bara några hundra meter från havet.

Förra ägaren bodde permanent i huset, de nya ska enligt den information mäklaren fått rusta upp huset och ha det som sommarboende.

Villapriserna i Båstads kommun har ökat med 28,5 procent de senaste tolv månaderna. Peter Perssons bedömning är att efterfrågan är större än utbudet.

– Vi har sålt lika många fastigheter som vi brukar men affärerna har gått betydligt snabbare, säger han.

Det dyraste huset i Båstad kommun som ligger ute på Hemnet just nu är en villa på första parkett i Kattvik. Priset för 200 kvadratmeter fördelat på sex rum och kök är 17,5 miljoner kronor.

– Det är mycket pengar, men det finns dyrare hus i regionen som gått i år. En del objekt avvaktar man att lägga ut till våren, säger Djavad Kristensen, mäklare på Nadjafi & Kristensen fastighetsförmedling.

Djavad Kristensens mäklarfirma Nadjafi & Kristensen fastighetsförmedling har i år sålt bostäder för över en miljard kronor.

Bild: Mats Roslund

När marknaden går ner under vintern är problemet att få spekulanter till Bjärehalvön. Många bor utomlands eller en bit bort.

Annons

Annons

I mitten på oktober spräckte mäklarfirman en magisk gräns. De hade då sålt för en miljard kronor, något som aldrig tidigare hänt.

– Det är helt galet egentligen. Pratar vi marknaden har den varit superstark. Man ska ta med sig att regionen är helt rätt positionerad inför framtiden.

Tidigare under året har han sålt bland annat en hästgård i Hjärnarp för drygt 25 miljoner, en villa på Lindallén för 38,5 miljoner och Villa Thorshall i Skälderviken som låg ute för 36 miljoner kronor. Enligt Djavad Kristensen fick säljarna vad de ville ha, men någon exakt summa är inte offentlig. Villa Thorshall blev det dyraste huset i Ängelholm någonsin.

Priserna har under året stigit rejält. Djavad Kristensen ser att det satts en ny prisbild i regionen.

– Det har varit ett tokrus på ett år. Den nya nivån kommer att behållas och flyta på framåt. Den kan nog fortsätta gå upp men inte så kraftigt som nu. Sen handlar allt om räntor, sticker de så blir det en dämpad marknad, säger Djavad Kristensen.

Han är positiv till utvecklingen.

– Vi har ett av Sveriges vackraste arbetsfält som mäklare. Det som byggts de sista 20 åren runt omkring med hotell och kommunikationer är det som gör att vi har så höga priser, säger Djavad Kristensen.

I Torekov finns ytterligare ett dyrt hus – i alla fall sett till kvadratmeterpris. Det är mäklaren Peter Persson som säljer ett 62 kvadratmeter litet hus för 8,5 miljoner kronor. Det är 137 000 kronor per kvadratmeter, inte långt efter vad huset på Tunbyvägen gick för.

Annons

Annons

Läs mer: Villa Dagmar i Båstad såld - ”Det är nog Sveriges dyraste villa någonsin som är såld utanför Stockholm”

Läs mer: På Agardhsgatan kostar husen mest i Skåne

Läs mer: Paret Zetterberg säljer lyxvillan i Mölle för närmare 30 miljoner

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy