Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey: Rögle

Rögle BK i ordkrig med högsta idrottspolitikern

Rögle BK och Ängelholms högsta idrottspolitiker Charlotte Engblom (L) har hamnat i öppet ordkrig.

Charlotte Engblom (L) är ordförande i nämnden för kultur, idrott och fritid och har hamnat i öppet bråk med Rögle BK.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

Snart två år har gått sedan ordföranden i nämnden för kultur, idrott och fritid Charlotte Engblom (L) hotade med att dra in de närmare nio miljoner kronor i bidrag som Rögle BK får årligen.

Bakgrunden var att ett antal föräldrar anonymt anklagat Rögle för att frysa ut en del ishockeyspelande barn och favorisera andra.

Ett halvår senare och efter ett antal möten med Rögles styrelse drog Charlotte Engblom tillbaka hotet om uteblivet bidrag, sedan hon sett föreningens uppdaterade handlingsplan.

– Rögle har visat goda intentioner att åtgärda ett och annat, det kommer att bli väldigt bra om det fullföljs, sade Charlotte Engblom då.

Men nu har ett rejält ordkrig blossat upp mellan parterna. Detta sedan Charlotte Engblom i en intervju i tidningen Kvällsposten kallat Rögles insatser på barn- och ungdomssidan på senare år för ”en pappersprodukt”.

Annons

Annons

I ett öppet brev på sin hemsida kontrar Rögle BK med att anklaga Charlotte Engblom för att vilja skada föreningen eller vinna politiska poäng.

Rögles klubbdirektör Daniel Koch är irriterad över att föreningens utvecklingsarbete på ungdomssidan avfärdas som ”en pappersprodukt”.

Bild: Niklas Gustavsson

Rögle BK har uppenbarligen tagit illa vid sig av att stadens högsta idrottspolitiker ger föreningens utvecklings- och värdegrundsarbete betyget ”pappersprodukt”.

Till HD-NST säger Charlotte Engblom:

– Vad jag menar är att Rögles utvecklingsarbete på ungdomssidan riskerar att bli en pappersprodukt om det inte fullföljs.

Charlotte Engblom säger vidare att hon under hösten kontaktats av ett tiotal föräldrar till barn som spelar ishockey i Rögle. Samtliga vill vara anonyma, men föräldrarnas gemensamma nämnare enligt Charlotte Engblom är att de vittnar om en fortsatt tystnadskultur i föreningen som drabbar deras barn.

– När man vill föra dialog om vissa saker och om fel som begåtts kan barn eller föräldrar mötas av trakasserier i stället för svar, säger Charlotte Engblom.

Hon tillägger:

– Jag gillar Rögle, A-laget är fantastiskt, barn- och ungdomsverksamheten är på rätt väg men har en jättelång bit kvar. Föreningens kommunala bidrag är inte i fara men ibland krävs det ödmjukhet, vilket kanske det inte finns så mycket av i hockeyn.

Annons

Annons

Enligt Rögle BK har du i två års tid haft en stående inbjudan att när som helst besöka föreningens ungdomsverksamhet och med egna ögon bilda dig en uppfattning. Varför har du inte gjort ett besök?

– Jag tycker att jag haft insyn i föreningen på andra sätt men jag medger att det är fel av mig att inte ha varit där. Och nu tror jag inte att jag är välkommen efter att ha sett deras svarskommentar i torsdags på hemsidan och Facebook.

Rögles klubbdirektör Daniel Koch, som inte vill kommentera saken ytterligare, låter dock meddela att Charlotte Engblom är välkommen att besöka Rögles ungdomsverksamhet alla dagar i veckan.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy