Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gangstertelefonerna

Polisen knäcker ny kryptotjänst

Amerikanska FBI har hjälpt svenska polis att knäcka ännu en krypterad telefontjänst. Arkivbild.

Annons

Polisen verkar ha lyckats knäcka ytterligare en krypterad kommunikationstjänst som kriminella använder sig av. Med hjälp av amerikanska FBI har kommunikation i hårt krypterade telefoner, vad polisen kallar ghost-telefoner, kunnat låsas upp, skriver Svenska Dagbladet.

Annons

Annons

– Och nu verkar det som att FBI på något sätt har tagit sig in i de här telefonerna, säger vice chefsåklagare Anna Svedin till tidningen.

Svedin leder bland annat det uppmärksammade mordfallet där en 12-årig flicka sköts till döds utanför McDonalds i Norsborg i södra Stockholm förra sommaren.

Någon information om innehållet i telefonerna från den utredningen han hon ännu inte.

– Men det är självklart positivt om man har kommit på ett sätt att komma in i de här telefonerna, som man gjorde med Encrochat och Sky.

Sedan polisen, i bland annat Frankrike, knäckt krypteringstjänsterna Encrochat, Sky och Anom har mängder av brott klarats upp, även i Sverige.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy