Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey: Rögle

Cam Abbott inför Skånederbyt: ”Vi har en fördel där”

Imponerad, men inte nöjd. Och en helt ny vardag att hantera i och med CHL. Nu ser Cam Abbott fram emot säsongens andra Skånederby.

– Vi ska spela snabb hockey, säger Rögletränaren.

Cam Abbott har fått tillbaka Ted Brithén från skada och snart checkar även Éric Gélinas in. ”Det är ett stort plus för oss”, säger Rögletränaren.

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Annons

Zürich-laget har åkt hem, det är vardag i Catena arena igen. Byggjobbarna kämpar på, men för Röglespelarna står frivillig träning på programmet. Cam Abbott säger att han är imponerad efter två raka segrar mot det schweiziska storlaget.

– Zürich var en utmanande motståndare, det kändes nästan aldrig som att vi fick igång vårt spel under någon längre tid, bortsett från tredje perioden i hemmamatchen. Men i slutändan förtjänade vi att gå vidare, säger han.

CHL-deltagandet har gjort matchschemat extremt intensivt. Lägg därtill att Rögle har haft många spelare iväg med olika landslag.

– Det har varit väldigt mycket hockey på slutet, säger Cam Abbott. Veckor som den här [med SHL-matcher torsdag och lördag] brukar bli mer av träningsveckor annars.

Annons

Vissa spelare höll sig hemma den här onsdagen. Några var ute på isen, andra tog ett pass på gymmet.

Annons

– Vi har kört frivillig träning lite oftare än tidigare. Man vill alltid träna, men att göra det i dag hade förmodligen skadat oss mer. Vi får vara lite försiktiga, jag måste ge spelarna dagar till att samla ny energi.

Kan du se att CHL-matcherna gynnar er i SHL på lång sikt?

– Ja, jag gillar att tänka så. På kort sikt är man kanske lite bekymrad över hur energinivån ska kunna hållas uppe hela tiden, men det är enda minuset. Killarna får spela bra matcher hela tiden.

CHL-äventyret har gett Cam Abbott nya lärdomar. ”När vi möter lagen i SHL har vi en ungefärlig idé hur vi vill spela. I CHL får vi lägga ner mer tid på detaljer och att utvärdera nya lag, det är skillnaden”, säger han.

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rögle har spelat nitton matcher i SHL och ligger tvåa i en haltande tabell. Cam Abbott är inte nöjd, han säger att det finns många områden som ”definitivt måste utvecklas”.

– Jag vill inte gå in på detaljer, men vi jobbar på dem varje dag. Vi har hittat vägar att vinna, men vi har inte spelat vår bästa hockey än.

Rögle och Malmö möttes i Catena arena i sjunde omgången och då blev det hemmaseger med 2–1. Emil Sylvegård blev den stora förgrundsfiguren då. Hans provokationer efter otaliga avblåsningar fick en lätt irriterad Cam Abbott att prata om cirkus efteråt. Det räcker att vi nämner Sylvegårds namn inför returen i Malmö arena för att Abbott ska skina upp och börja skratta.

Annons

– Here we go... nu ska vi leta rubriker.

Förväntar du dig en ny cirkus? Eller att domarna hanterar den här matchen annorlunda?

Annons

– Det är helt upp till domarna. Jag tycker ibland att det blir lite väl mycket fokus på honom [Sylvegård] och vad han är tillåten att göra. Men det är kanske bra för de här derbymatcherna.

Är du förvånad över att Malmö inte ligger högre upp i tabellen?

– Jag brukar inte fokusera så mycket på andra lag, alla gör sina resor. Men med det sagt, jag är rätt säker på att de inte är nöjda. De kommer vara hungriga på att komma in på rätt spår.

Vad blir nycklarna för er?

– Fysiken – Malmö kan vara ett av de hårdast forecheckande lagen. Men vi ska spela efter och utnyttja våra styrkor; hantera pucken, spela snabb hockey och inte tillbringa för mycket tid i egen zon. Vi en fördel där, om vi kan sätta fart på vårt spel direkt.

Fakta

Inför Malmö–Rögle

Malmö arena, torsdag klockan 19

Aktuellt
Éric Gélinas har ännu inte anlänt till Ängelholm. Ted Brithén gjorde comeback på tisdagskvällen och är redo för spel igen. Hur Rögle formerar laget gick inte att utläsa på onsdagen eftersom få spelare var på is under den frivilliga träningen. Backen Samuel Johannesson har saknats en tid och enligt Rögle beror det på att han är krasslig.
Rögle ligger tvåa i SHL, tre poäng bakom Frölunda som har två matcher mer spelade. Malmö är elva och har två poäng upp till play in-plats.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy