Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Den hållbara maten

Trög start för den gröna drömmen på Foodhills

Foodhills i Bjuv ska bli ledande i Europa på system för cirkulär livsmedelsproduktion. Men vägen dit är kantad av problem. Tre år och 400 miljoner kronor efter starten sysslar bara fem av 35 företag på Foodhills med mat.

– Vi har ett allmänt problem med regelkrångel utav Guds nåde, säger Foodhillsgrundaren Bengt Persson.

”Vi måste ta små steg. Inte fullt så stora kliv som varit tanken utan små steg. Det kommer ta lite längre tid. ” säger Bengt Persson om Foodhills mål.

Bild: Tom Wall

Annons

Bengt Persson växte upp på Välingetorps gård i Ängelholms kommun. Hans far hade mjölkkor och senare grisar. Bengt Persson har sett hur det småskaliga blivit storskaligt. Hur det som odlas skickas till konsumenter långt bort. Hur kretsloppet bryts. Hur jordbruket blivit beroende av fossila bränslen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy