Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Vuxen Röglepublik måste visa vaccinationsbevis

Från och med nu måste all Röglepublik över 18 år visa vaccinationsbevis för att släppas in i Catena arena. ”Vi kommer att vara benhårda på den punkten”, säger Rögles arenaservicechef Robin Westerling.

”Vi kommer att ha stationer utanför entrédörrarna där vi kontrollerar alla”, berättar Rögles arenaservicechef Robin Westerling.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

Från och med den 1 december måste arrangörer av allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar inomhus antingen kräva vaccinationsbevis vid inträdet eller tillämpa skärpta restriktioner för de närvarande.

Rögle BK väljer att avkräva all publik över 18 år vaccinationsbevis. Vid torsdagens hemmamatch mot Brynäs kommer därför all vuxen publik att vara tvungen att visa vaccinationsbevis.

– Vi kommer att vara benhårda på den punkten, säger Rögles arenaservicechef Robin Westerling.

”Hallen öppnar två timmar innan matchstart och vaccinationskontrollerna kommer att vara bemannade ännu tidigare”, berättar Rögles arenaservicechef Robin Westerling.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

Annons

Alla över 18 år som vill se matchen måste därför visa sitt skriftliga eller digitala vaccinationsbevis inför matchen.

– Vi kommer att ha stationer utanför entrédörrarna där vi kontrollerar alla, säger Robin Westerling.

Eftersom Catena arena som så ofta denna höst väntas bli i det närmaste fullsatt uppmanar han all publik att vara på plats i god tid.

– Hallen öppnar två timmar innan matchstart och vaccinationskontrollerna kommer att vara bemannade ännu tidigare, säger Robin Westerling.

Alla åskådare över 18 år måste visa upp digitalt eller skriftligt vaccinationsintyg.

Bild: Niklas Gustavsson

Till nöjesstället Ekebo utanför Munka Ljungby kommer Drängarna på besök på lördag den 4 december. Då kommer det att krävas vaccinationsbevis för den som vill komma in.

– Annars kan vi inte ha så mycket folk som vi räknar med. Normalt sett brukar det vara omkring 1 000 personer när vi har Drängarna här, säger Bert Lundqvist, marknadsansvarig på Ekebo nöjescentrum.

Hösten har annars varit bra för Ekebo sett till antalet besökare.

– Vi har sålt ut två gånger och de andra gångerna har vi också haft bra med folk. Det har varit en fantastiskt fin höst, säger Bert Lundqvist.

Else Ekblom är ordförande i Kultursällskapet i Ängelholm som sannolikt är den arrangör i stan som är först ut när det gäller användningen av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster.

Annons

– Vi är tvungna att kräva det. Vi har så gott som alltid över 100 personer som kommer. Det brukar ligga mellan 150 och 200, säger Else Ekblom.

Annons

Onsdagen den 1 december finns Ulrika Holgersson på plats på Jarl Kulle-scenen för att prata om medierna och demokratin.

Även Engelholmsrevyn meddelar att man kommer att kräva vaccinationsbevis i samband med de kommande föreställningarna av nyårsrevyn.

– Vi tar in 207 personer om det är helt fullsatt, säger Engelholmsrevyns Nicole Månsson.

Föreningen Dansfabriken genomför sina välbesökta julshower på Jarl Kulle-scenen till helgen den 4 och 5 december. Biljetterna började säljas redan i samband med höstlovet, men samtidigt vill man från föreningens sida inte att någon ska missa en show på grund av de nya kraven.

– Därför har vi utökat föreställningarna från sex till nio stycken. Genrepen får också bli en show tänker vi, säger verksamhetschef Sofie Hofvendahl.

Till de sex shower man släppt biljetter till sedan tidigare så kommer vaccinationsbevis att krävas för att få komma in. När det gäller de tre genrepen som nu bli shower så kommer föreningen att se till att reglerna om max åtta personer i varje sällskap med en meter mellan sällskapen efterlevs.

– Med de reglerna får vi plats med drygt 200 personer i salongen, säger Sofie Hofvendahl.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy