Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Covidutbrott efter sjukhusets personalfest

Personalfest på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har lett till ett utbrott av covid-19 på avdelningen. Ett tjugotal personer har insjuknat.

Annons

För två veckor sedan hade 400 anställda på en högspecialiserad avdelning på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg utbildningsdag som avslutades med personalfest på ett hotell i Göteborg.

Anders Tegnell var inbjuden som talare under dagen.

Nu kan det konstaterats att tillställningen ledde till ett utbrott av covid-19 på avdelningen. Ett tjugotal personer har insjuknat.

Annons

– Jag kan inte förneka att det kan ha spridits där, säger Peter Dahm, chef för avdelningen till Göteborgs–Posten.

Annons

Några dagar efter festen började sjukanmälningarna bland personalen på avdelningen droppa in. Rutinmässiga PCR-tester visade att omkring 30 personer hade insjuknat i covid-19, varav två tredjedelar hade deltagit på festen.

Förra året ställdes motsvarande evenemang in på grund av restriktioner. Men i år såg ledningen inget skäl att avblåsa arrangemanget.

– Det fanns ett väldigt stort sug för den här utbildningsdagen. När dagen kom valde vi att ha den, säger Peter Dahm.

Men alla delar inte ledningen uppfattning.

– Jag tycker att det är obegriplig. Det är inte så att läget är lugnt. Då bör vi ta mått och steg för försiktighet, säger en anställd på Sahlgrenska till tidningen.

Nu kan det komma att bli hårdare rutiner på avdelningen, till följd av smittspridningen. Bland annat överväger ledningen att införa visir- eller munskyddskrav, även i personalutrymmen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy