Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Väder

Efter snömassor kommer köldsmocka

Det senaste dygnet har snöfall skapat oreda i södra Sverige. Bland annat har mängder av trafikolyckor rapporterats.

Mer snö och regn är att vänta i söder, medan det på andra håll blir rejält kallt.

En lastbil som hamnat i diket i halkan bärgas på vägen mellan Hyllinge och Väla utanför Helsingborg på torsdagen.

Annons

– Kallast blir det i Dalarna under natten mot fredag. Där sjunker temperaturerna ned mot minus 20 grader, säger SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson till TT.

Likaså dominerar minusgraderna i östra Svealand ned mot Stockholms län de närmaste dagarna.

– Dock blir det inte lika kallt, utan snarare runt minus tio grader och det först under natten mot lördagen.

Annons

Ytterligare snö- och regnfall drar in över sydvästra Götaland från och med fredag eftermiddag. SMHI har utfärdat flera gula varningar för kuling längs kusterna i södra Sverige. Dessutom har en gul varning för snöfall över Upplandskusten utfärdats.

Problem i syd

I södra Sverige, som drabbades av våldsamma snöoväder under onsdagen, har flera städer haft problem under torsdagen.

Bland annat i Ystad har gatorna svämmat över med cirka 40 centimeter vatten, enligt kommunens gatuchef Alf Quint.

Annons

Vid Rörums strand på Österlen hotar stigande vatten ett fritidshusområde sedan en å i Stenshuvud nationalpark svämmat över, rapporterar Ystad Allehanda.

Trots att ovädret passerat fortsätter det att ställa till problem i syd. I Hässleholms kommun ställdes skolskjutsar in på grund av svårigheter med framkomlighet i snön. Skolorna är stängda till på fredag.

– Eleverna är hemma och har en studiefri dag, säger Niklas Persson, som är tillförordnad förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Olyckor och förseningar

Väderförhållandena har varit märkbara i trafiken på flera håll i södra Sverige. Fler störningar uppstod när ovädret drog in över de östra delarna av Götaland.

En lätt lastbil som halkat i diket bärgas på vägen mellan Hyllinge och Väla utanför Helsingborg på torsdagen.

Under torsdagsmorgonen drabbade flera olyckor vägarna i söder. E6 norr om Helsingborg stängdes, liksom E4 mellan trafikplatserna Hyllinge och Åstorp i riktning mot Örkelljunga. Ett tag stod trafiken på E6 helt stilla söder om Göteborg.

Annons

Annons

Skånetrafiken fortsätter varna för förseningar i kollektivtrafiken med inställda tågavgångar på sträckan Hässleholm–Karlskrona. Enligt Västtrafik ska man räkna med förseningar och inställda avgångar på vissa sträckor i hela Västra Götaland. Hallandstrafiken stoppade på grund av stora snömassor all busstrafik, både regionbussar och stadsbussar, under torsdagsmorgonen.

Mängder av trafikolyckor har även rapporterats från delar av Svealand.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy