Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Ansvariga politiker borde känna skam över tillståndet i Sverige

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skam över misslyckandet med för demokratin det så avgörande att medborgarna ska kunna röra sig fritt och i trygghet på gator, torg och annorstädes. Det skriver Ronny Larsson. Bilden är tagen i samband med ett bombdåd på Bruksgatan i Helsingborg i höstas.

Annons

Det är tid för ljusets återkomst. Vintersolståndet inföll den 21 december 2021 om eftermiddagen. Huruvida ”ljuset” framledes når fram till våra välarvoderade politiker och andra makthavare återstår att se.

Skämmas får under tiden den politikerskara som under lång tid misslyckats med det för medborgare/gräsrötter så uppenbara.

Undertecknad vill fästa uppmärksamheten på en rad mörka tillkortakommanden. Tillkortakommanden om vilka politiker under lång tid orerat, kommit med tomma löften utan att åstadkomma ett skvatt.

Skam över politikerskarans oförmåga att förbättra våra hundratusentals fattigpensionärers situation med en garantipension uppgående till 9 000 kronor per månad ”före skatt”. Årtal har gått inget har hänt förutom att nämnda politiker höjt sina egna redan oacceptabelt höga arvoden och ersättningar.

Annons

Annons

Skam över misslyckandet med för demokratin det så avgörande att medborgarna ska kunna röra sig fritt och i trygghet på gator, torg och annorstädes. Politikerna har däremot skapat ett samhälle där man ”för sin egen säkerhet” tycks behöva Säpos gorillor.

Skam över våra så kallade folkvaldas orättfärdiga utförsäljning, nedläggning eller rent av destruktion av vår gemensamma egendom. Låt oss ta våra elnät och kärnkraftverk som exempel. Den yttersta konsekvensen av detta kan vi nu se i form skenade elkostnader och risk för elförsörjningens totala sammanbrott. Vi ser människor/hyresgäster i exempelvis kommunalägda fastigheter med elvärme där dessa tvingas sitta frysande och påpälsade för att inte drabbas av elräkningar man inte kan betala.

Skam över politikernas svek mot svaga och sjuka som trots sjukintyg nekats ersättning vid arbetsoförmåga. Exemplen är många och omvittnade. Politikernas oförmåga att se medborgarnas vardag tycks total!

Skam över de välarvoderade politiker som i ljuset av en egen förment godhet lagt orimliga bördor på gräsrötter/medborgare. Detta med prat om kommande generationer och en naiv tro på att vi med pseudoåtgärder som subventioner till elcyklar och orimliga skatter på bensin och diesel i Sverige kan påverka jordens klimat.

Klimatet som har koppling till universella krafter.

Annons

Skam över de politiker som negligerar de problem vi faktiskt kan iakttaga med hjälp av våra sinnen. Den omfattande miljöförstöringen med utrotning av tusentals djur- och växtarter är iakttagbar och en mänsklig dårskap vi faktiskt kan sätta stopp för.

Annons

Nå, undertecknad riktar sig i vad som här sägs också till den stora ”politiskt korrekta” skara vars doktriner inte får ifrågasättas. En skara vars storlek påverkats av SVT med sin alldeles egna klimatagenda.

Undertecknad står upp för ”rätten att ifrågasätta”. Denna rätt har anknytning till demokrati och vetande. Den politiskt korrekta skaran i klimatfrågan gör det lätt för sig och talar svävande om klimatförnekare och konspirationsteorier. Detta om någon skulle djärvas ifrågasätta deras tvärsäkra ofta dåligt underbyggda påståenden i nämnda fråga.

Till sist: Låt ditt liv vara den friktion som hejdar maskineriet!

Ronny Larsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy