Annons

Annons

Annons

Annons

Sjuksköterskekrisen

Skånes sjukhus skriker efter sjuksköterskor – men få söker jobben

En redan stor personalbrist på de skånska sjukhusen håller på att fördjupas efter två tunga pandemiår. Vakanta tjänster är svårare att fylla. Flera jobbannonser i Helsingborg har bara en sökande. Eller inga alls.

Fler sjuksköterskor lämnar de skånska sjukhusen, och det har blivit allt svårare att rekrytera nya. Arkivbild.

Bild: Tom Wall

Annons

Under 2021 sa 183 sjuksköterskor upp sig från sina tjänster på Helsingborgs lasarett. En ökning jämfört med de två senaste åren. 75 av dem lämnade regionen.

På Skånes största sjukhus Sus har antalet uppsägningar varit märkbart högre under 2021.

– Det är fler medlemmar som byter yrke, lämnar vården helt och hållet. Det är från låga nivåer, men det är en förlust som vården inte har råd med! säger Malin Tillgren, ordförande i Vårdförbundet Skåne.

Malin Tillgren, ordförande i Vårdförbundet Skåne.

Bild: Peter Frennesson

Och det är svårt att rekrytera nya. Just nu går det att söka 29 lediga tjänster som grundutbildad sjuksköterska på Helsingborgs lasarett. Flera tjänster som stängt för ansökan har få eller inga sökande alls.

Annons

Annons

Ortorpeden är ett exempel. Innan jul sökte avdelningen en sjuksköterska. Bara en ansökan kom in, och den personen var inte ens kvalificerad.

Enhetschefen Malin Lindell funderar vad det beror på:

– Vi konkurrerar ju mycket med kommun och primärvård, både när det gäller arbetstider och lön. Jag tror att alla enhetschefer på sjukhuset är överens om att det här är ett stort bekymmer.

Ett annat problem, menar hon, är att det i princip är omöjligt att locka erfarna sjuksköterskor till lediga tjänster på sjukhuset. De som rekryteras är nyutbildade.

Akutmottagningen i Helsingborg kämpar med samma problem. 17 av 45 sjuksköterskor saknas på akuten och fler är på väg bort, enligt facket. För att lösa bemanningen måste man förlita sig på inhyrda sjuksköterskor, timanställda och övertid.

– Vi har ett väldigt svårt bemanningsläge vilket gör det svårare att ha beredskap. Om det händer mycket samtidigt så blir vi väldigt sårbara, säger Håkan Kerrén, chef på akuten.

På Helsingborgs lasarett väntar ytterligare ett miljonvite för att personalen tvingas ta hand om patienter i korridorerna.

Bild: Emil Langvad

Tendensen med fler uppsägningar och förvärrad personalbrist bekräftas av Malin Tillgren, ordförande för Vårdförbundet i Skåne,

– Det finns nog inget enkelt svar på varför bristen är extra stor nu. Det finns en trötthet sedan pandemin, och när den släppte det värsta greppet i våras har det varit en otroligt hög patientinströmning som hållit i sig, säger hon.

Annons

På Helsingborgs lasarett väntar ytterligare ett miljonvite för att personalen tvingas ta hand om patienter i korridorerna. Det är den nionde miljonsmällen. Aldrig tidigare har ett sjukhus bötfällts så många gånger.

Annons

Även på Sus i Lund och Malmö har Vårdförbundet under hösten lagt en rad anmälningar till Arbetsmiljöverket om ohållbar stress.

Sören Nordh är huvudskyddsombud på Vårdförbundet i Helsingborg.

Bild: Emil Langvad

På skånska sjukhus måste vårdplatser hållas stängda för att det saknas personal. Att fler sjuksköterskor behövs är fack och arbetsgivare överens om.

– Men det vi saknar, och har saknat i flera år är svaret på hur, säger Sören Nordh, huvudskyddsombud på Vårdförbundet i Helsingborg.

Medan facken lyfter fram lön och scheman pratar Anders Lundström (KD), ansvarig sjukhuspolitiker i Helsingborg, om att jobba med ledarskap.

– Får man en bra chef så trivs man. Ledarskapsutbildningar är därför viktigt så att de anställda trivs bättre.

Han nämner också kombinationstjänster som en tänkbar lösning. Att man som sjuksköterska kan jobba både i kommunen och regionen. Och att det på regionnivå diskuteras att införa en så kallad trohetsbonus för sjukvårdspersonal: mer betalt ju längre man är anställd.

Men enligt Pontus Lindberg (M), ordförande i Region Skånes personalnämnd, finns inget konkret förslag om någon form av trohetsbonus.

Annons

– Vi har länge diskuterat om det finns sätt att premiera äldre medarbetare, även om det kan stå i konflikt med den individuella lönesättningen. Men vi har inte hittat vägen fram med det, säger han.

Bild: Anders Malmberg

I Helsingborg har sjukhuset startat upp ett antal förbättringsprojekt för att minska överbeläggningarna på sjukhuset, avlasta för sjukvårdspersonalen vilket ska minska stressen och locka fler, både att börja jobba där – och att stanna.

Annons

För det är just det som är viktigast, påpekar Sören Nordh på Vårdförbundet:

– Det är svårare att behålla än att rekrytera. Har du jobbat i 40 år, går i pension och ersätts av en nyfärdig. Då är det 40 års kompetens som försvinner. Det tar några år att komma upp i det för den som är ny.

|| Efterlysning: Är du sjuksköterska och nyligen valt att lämna ett sjukhusjobb? Vi vill gärna komma i kontakt med dig. Hör av dig till karin.zillen@hdsydsvenskan.se eller sofia.schlein@hdsydsvenskan.se.

Läs mer:

Sjuksköterskor på Helsingborgs lasarett: ”Stressen har blivit norm”

Annons

Nya miljonböter hotar överfullt sjukhus i Helsingborg

Så ska stressen minska för personalen på akuten i Helsingborg

Rapport avslöjar: Personalen på akuten nära bristningsgränsen

Bild: Tom Wall, Peter Frennesson

Till toppen av sidan