Annons

Annons

Annons

Konsumenttest

Test: Ont om grönsakssmak i buljongtärningarna

Buljongtärningar är snabb och enkel smaksättning – men håller de vad de lovar? Vi testar grönsaksbuljong och finner att de flesta mest smakar salt.

Text

Buljongtärningar är en snabb väg till smaksättning. Foto: Ildi Papp/Shutterstock

Annons

Buljong är i grunden ett avkok där man dragit smakerna ur råvaror. Gör man det själv hemma används ofta det som blivit över vid matlagningen, som köttben, räkskal, fiskrens eller blast och skal från grönsaker. När buljongen fått koka några timmar har alla smakämnen löst ut sig och koncentrerats i vätskan, och det är bara att sila fram den klara buljongen och använda i exempelvis soppor och såser.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på hd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan