AnnonsHelsingborgshem

Vad är det bästa med att bo på Drottninghög?

Vi gick ut en blåsig dag och frågade några Drottninghögsbor om deras stadsdel. Hur är det att bo här?

Hussein Alhussein, 23, har bott på Drottninghög i fyra år:

–Det är nära till allt, och det är lätt att komma iväg med kollektivtrafiken och så.

Rajan Goswami, 38, flyttade till Drottninghög för två år sedan:

–Det är väldigt bra med fotbollsplanen och lekplatserna för barnen, det finns gott om plats. Läget är väldigt bra, nära mataffärer och bensinstation och liknande. Jag flyttade hit för två år sedan, och hade fått höra att det var otryggt här på kvällarna, men jag har inte märkt av något. Det är många nya som flyttar hit, och det hjälper säkert.

Boutros Jacob, 60, nyinflyttad sedan cirka sex månader:

–Drottninghög hade ett dåligt rykte, men de har gjort ett bra jobb så stöket har försvunnit. Jag följer nyheterna, och de har gjort mycket för att rensa, och det har gått mycket bra!

Jerry Thörnblad 45, med dottern Zaga Weiler, 3 år, flyttade till Drottninghög i maj:

–Öppna grönområden och lekplatser. Vi har bott här sen i maj, och vi tycker det är nära till det mesta. För vår del är det bra att det är nära motorvägen, vi kör då och då till både Landskrona och Ängelholm.

Maha Alyamani, 43, har bott på Drottninghög i 16 år:

–Det är jättebra här! Det finns lekplats för barnen, jag har bra grannar och många kompisar här, så det är jättebra. Och det är bra läge nära mataffärer.

Berth Johansson, 78, har bott på Drottninghög i tre år:

–Jag trivs med att bo i ett mångkulturellt samhälle. Det är viktigt för mig. Jag flyttade in i höghuset här när det var alldeles nybyggt och jag har väldigt trevliga grannar. Mina muslimska grannar kom in med mat till mig på julafton! Jag är handikappad så det är bra att det är nära till tre, fyra stormarknader och till min vårdcentral. Jag tycker om att gå i grönområdena som finns här och jag bor alldeles invid den nyanlagda parken.

Ahmad Alajami, 36, har bott på Drottninghög i ett år:

–Det är ett bra område. Det är fint här och det är bra för barnen att leka. ICA Maxi, Lidl och City Gross ligger väldigt nära och om man har bil är det lätt att åka iväg.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av HDs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan