Annons

Annons

Annons

Nöje

Stor satsning på Bollbrolyckan – revyshow med ”Babsan”

En ny scenshow kommer till Bollbrolyckan nästa år. Med ”Babsan” som det främsta dragplåstret vill man kombinera show med traditionell revyunderhållning.

Text

Anders Aldgård, Sofie Lindberg, Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, Sabina Söder och Håkan Brinck medverkar i föreställningen tillsammans med dansare, showartister och musiker under ledning av kapellmästare Peter Berglund.

Bild: Malin Palm

Annons

Med pompa och ståt presenterade nöjescentret Bollbrolyckan på tisdagen sin nya stora satsning ”Lyckans Nöjesrevy”, en revyshow med bland andra ”Babsan”. Satsningen beskrivs som unik då den kombinerar den traditionella revyföreställningen med dinner show då en tre-rätters meny kommer att serveras. Premiären är trettondagsafton 2023.

– Föreställningen kommer att ta avstamp i den klassiska revytraditionen, men göra något helt nytt. Vi vill kombinera Helsingborg med Las Vegas. Det ska bli jättespännande, berättar Anders Aldgård som kommer att regissera showen.

Sabina Söder driver Bollbrolyckan. Hon har tidigare jobbat med scenshow på Gran Canaria och vill implementera sina erfarenheter i Helsingborg.

Bild: Malin Palm

Annons

Sabina Söder är ägare för Bollbrolyckan som hon drivit sedan 2019. Hon hoppas att det ska bli en fin tradition med revyföreställningar och att man ska kunna kombinera det med nöjescentrets övriga nattliv. Att ha ett högprofilerat namn som ”Babsan” som dragplåster beskriver hon som positivt.

Annons

– Det är fantastiskt kul att han vill vara med på denna nysatsningen. Många etablerade underhållare hoppar oftast på ett projekt först när de vet att det fungerar, säger Sabina Söder som även kommer ansvara för koreografin i showen.

”Vi kände att revyn behövde en kul kille och en riktig primadonna. Men då scenen är liten så tyckte vi att det var lika bra att slå ihop det till en person”, säger Anders Aldgård om ”Babsans” medverkan.

Bild: Malin Palm

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson ser med tillförsikt fram emot premiären av ”Lyckans Nöjesrevy”.

– Kul att det satsas så mycket. Det är väldigt inne med denna typ av show i Sverige just nu. Jag har även jobbat mycket med Anders (Aldgård) tidigare. Så vi vet hur vi funkar, och vi gillar varann. Sedan klickade jag direkt med Sabina när hon hämtade mig på flygplatsen.

”Babsan” beskriver att de senaste två åren varit påfrestande.

– Jag har varit lite deppig under pandemin. Det har varit en svår tid för underhållningsbranschen. Så jag blev väldigt glad när de ringde. Det var ljuset i tunneln, känns verkligen jättekul.

Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson beskriver att han har en god relation med Helsingborg sedan tidigare och att han ofta uppträtt i staden, främst med ”After Dark”.

– Det känns internationellt med närheten till Danmark och Europa, nästan mer än i Malmö. Sedan förstår jag vad folk säger här. Jag har varit mycket i Eslöv, där är dialekten omöjlig.

”Första intrycket av Bollbrolyckan var verkligen 100 poäng. Helt fantastiskt ställe”, säger Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

Bild: Malin Palm

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan