Annons

Annons

Annons

Näringsliv

Lakritsen från Helsingborg säljs i hela världen – men alla gillar inte salt

Med förstklassiga råvaror, exklusiva förpackningar och nya smakkombinationer har Lakritsfabriken tagit upp kampen med konfektyrjättarna. Nu drömmer grundaren Martin Jörgensen om att få in lakritsen som smaksättare i svensk matlagning.

Text

Martin Jörgensen driver Lakritsfabriken. Foto: Pontus Herin.

Annons

Vid sidan av vete, raps, betor och andra grödor ingår nu även lakrits i floran på åkrarna i västra Skåne. Martin Jörgensen rycker upp en planta ur jorden och visar de karaktäristiska rötterna. Söta, smakrika och nyttiga har de varit populära att tugga på i tusentals år. Det är också rötterna som är själva råvaran till konfektyren, alltså den typ av lakrits som är mest bekant för de allra flesta.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på hd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan