Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Varför blir det aldrig fixat på den skamfläck som kallas parkering?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Både Rögle BK och Catena stoltserar med fina ekonomiska siffror flera år i rad så varför görs ingenting åt den skamfläck som kallas för parkering? undrar insändarskribenten.

Annons

Öppen fråga till Catena arena: När ska parkeringen bli ett drägligt inslag i hockeyupplevelsen?

Under många år har jag haft säsongskort för att kunna följa och stötta Rögle BK:s framfart i hockeyvärlden. Varje säsong blir jag tyvärr lika bedrövad över hur parkeringssituationen sköts. Eller snarare inte sköts. Vem ansvarar för den? Arenan i sig, byggs ut i alla hörn och är ett påkostat bygge men parkeringen är en skamfläck som i det närmaste kan beskrivas som en rivningstomt. Pinsamt.

Jag åker på bortamatch ibland, bland annat till Malmö arena och kan inte låta bli att fascineras över hur smidigt det är att ta sig både till och från matchen med bil. När jag ser det så skäms jag över hur mitt lag väljer att välkomna sina bilburna besökare till Catena arena. Det kryllar av parkeringspersonal innan matchen som dirigerar dig kors och tvärs över en yta som är så full med stora vattenfyllda gropar att till och med ozonhålen ligger i lä. När matchen är slut lyser dock personalen helt med sin frånvaro.

Annons

Annons

När de verkligen behövs finns det ingen där för att styra upp de igenkorkade utgångarna och följden blir att hundratals bilar i ren anarki kör kors och tvärs för att försöka komma ut från området inom en rimlig tidsram.

Hela upplevelsen kan få den mest tålmodige att tappa humöret. Det finns inte heller någon som helst plan för gångtrafikanter vilket medför att supportrar, stora som små, försöker snitsla sig fram mellan bilarna. Allt sker i mörker förstås, då området saknar belysning. Farligt, minst sagt.

”Parkeringen” om den nu ens är värd att kallas en sådan, är ibland rena lervällingen att kasa runt i och ibland är den så full med is att den är glashal. Vid två tillfällen under pågående säsong har jag hjälpt supportrar som halkat och slagit sig. Det sandas inte och det verkar inte heller saltas. Vems är ansvaret om någon skadar sig riktigt illa?

Argumentet att det går fint att åka kollektivt till matchen håller tyvärr inte då det inte löser problemet i sig och det är inte heller ett alternativ som fungerar för alla.

Jag förstår att det har varit tufft ekonomiskt med pandemi, men situationen är inte ny utan har varit ett problem under många år. Både Rögle BK och Catena stoltserar med fina ekonomiska siffror flera år i rad så varför görs ingenting åt den skamfläck som kallas för parkering? Är det tacken vi supportrar får för att vi fyller vår arena i match efter match medan andra klubbar har problem med biljettförsäljningen?

Annons

En trogen supporter

SVAR DIREKT:

Vi i Rögle BK och Arenabolaget håller med dig om att parkeringen inte motsvarar den standard du kan förvänta dig som besökare till Catena arena.

Annons

I Arenabolagets vision för hela ÄHLM Arenastad som nu håller på att ta form är en förbättrad och utökad parkeringsyta en viktig del i projektet.

På grund av de stora byggprojekt som varit i gång på området i snart två års tid har det inte varit möjligt att påbörja vår plan för investeringar gällande parkeringsytorna som Arenabolaget äger förrän i år.

Arbetet med P-ytorna kommer att ske etappvis för att följa utvecklingen i övrigt i området. Första etappen inleds efter innevarande säsong och ska stå klar innan den nya säsongen startar i höst.

Vår ambition är att förbättra befintlig parkering och tillhörande områden så mycket det är möjligt och tillåtet innanför de ramar och regelverk som finns och som vi inte ensam råder över. Till exempel så får inte ytan på den stora parkeringen hårdgöras, med t ex asfalt, eftersom omhändertagandet av dagvattnet då inte kan ombesörjas. Vi tittar därför på andra, godkända, alternativ.

Rögle vet naturligtvis också om problematiken med parkeringen. Arenabolagets planer gör däremot att vi ser en ljusning, och fram till dess kommer vi göra allt vi kan för att det ska vara så smidigt och bra som möjligt i anslutning till våra evenemang. Vi har många olika alternativ för att ta sig till Catena arena till våra matcher. Vi samarbetar med Skånetrafiken och har bland annat en ny busslinje från Helsingborg C till våra hemmamatcher, stadsbussar inom Ängelholm, samt en stor cykelparkering på arenaområdet. Men vi förstår också att cykel och buss inte är ett alternativ för alla, men för dem som har möjligheten öppnar det upp bättre parkeringsmöjligheter för andra. Vi arbetar aktivt med att se över processerna vid våra in- och utfarter samt med att få en väl upplyst parkeringsplats.

Vi jobbar i tät dialog med Arenabolaget för att göra parkeringen så smidig och bra som möjligt. Vi ber om ursäkt för den frustration som parkeringen ger. Vi uppskattar allas tålamod.

Peter Ekholm

Kommunikationsansvarig

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy