Annons

Annons

Annons

Annons

Attacken på Malmö latinskola

Skolpsykologen på Malmö latin: ”Det är obegripligt”

Efter attacken på Malmö latinskola höll S:t Pauli kyrka extraöppet för att erbjuda stöd till de som behöver det. Under tisdagen kommer elevhälsan att finnas på plats i Komvux lokal på Kungsgatan.

– Det viktigaste är att vi finns där för de som behöver prata om det svåra som har hänt, säger skolpsykologen Selmira Hadziosmanovic.

Selmira Hadziosmanovic, skolpsykolog på Malmö latinskola, var under måndagskvällen på plats i S:t pauli kyrka för att erbjuda stöd och samtal.

Bild: Sally Wahlstedt

Annons

Sent på måndagskvällen är det fortfarande stora avspärrningar och många polispatruller på plats utanför Malmö latinskola.

Några hundra meter bort håller S:t Pauli kyrka extraöppet. På plats finns personal från Svenska kyrkan och Malmö latinskolas egen skolpsykolog Selmira Hadziosmanovic.

Hon befann sig själv inte på skolan under måndagseftermiddagen, utan har fått information från rektorn och följt nyheterna under kvällen.

Annons

Annons

– Det är obegripligt att något sådant här händer. Det är väldigt påfrestande att se så mycket polisbilar vid skolan, särskilt i oroliga tider som nu, säger hon.

Bild: Patrick Persson

Skolan kommer att hålla stängt under tisdagen.

Från klockan 10 erbjuder elevhälsans personal stöd och samtal i Komvux lokaler på Kungsgatan 44 i Malmö.

– Jag har inte koll på vad som har hänt eller varför. Men det viktigaste är att vi finns där för de som behöver prata om det svåra som har hänt, säger Selmira Hadziosmanovic .

Kyrkan höll under måndagskvällen extraöppet mellan klockan 21 och 23.

Även under tisdagen erbjuder kyrkan stöd till de som behöver från klockan 08 och framåt.

Malmö stad skickade ut krisstöd till Malmö latinskola när de fick kännedom om attacken.

Vid 21-tiden på måndagen kunde Petronella Thorén, kommunikatör i beredskap på Malmö stad, inte svara på om kommunens krisstöd var kvar vid skolan.

– Krisstödjarna går inte förrän alla har gått. De går sist, säger hon.

På kvällen träffades gymnasieförvaltningen för att planera och förbereda inför tisdagen, enligt Petronella Thorén.

Annons

– Det är för att kunna ge rätt stöd till elever och lärare i morgon, säger hon.

Malmö stad la på måndagskvällen ut ett inlägg i sociala medier där de bland annat informerade om möjligheten till krisstöd.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan