Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Historien upprepar sig, igen och igen och igen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Detta börjar likna de illdåd som utfördes av Röda Armén i januari 1945, när ungefär 2 400 000 tyskar försökte fly västerut från Ostpreussen. Det skriver Jürgen M kring flyktingsituationen Ukraina. Bilden visar tyska flyktingar 1945.

Annons

De vidrigheter som ryska stridskrafter utför i Ukraina är fasansfulla. Ryssland lovar humanitära korridorer, men attackerar de ukrainare som försöker ta sig bort från stridsområdet. Man bombar sjukhus och lemlästar civilbefolkningen. Vapenstillestånd beaktas inte. Man försöker att mala sönder Ukraina till grus utan hänsyn till civila offer.

Annons

Detta börjar likna de illdåd som utfördes av Röda Armén i januari 1945, när ungefär 2 400 000 tyskar försökte fly västerut från Ostpreussen, i princip det som idag är en del av Ryssland med Kaliningrad som huvudort. Tyskarna, bland dem många av mina förfäder, försökte att ta sig, till fots eller med häst och vagn de 8 kilometerna över en igenfrusen vik. De som blev upphunna blev deporterade, våldtagna eller dödade. Ryska soldater stod i kö för att våldta kvinnorna, bland dem min mormor.

Annons

Ryskt flyg sköt/bombade sönder isen så att denna brast och människorna med häst och vagn gick igenom isen och drunknade eller frös ihjäl.

Man räknar med att 300 000 flyktingar dog under denna tid. Bland annat sänktes tre fartyg med tusentals flyktingar ombord.

Ett militärsjukhus i Kortowo sattes i brand och de som försökte fly rensades ut i det att man urskillningslöst sköt ihjäl eller brände upp kvinnor och barn med eldkastare, läkarna blev avrättade genom hängning på lasarettets vind.

Låt oss nu hoppas att vidrigheterna inte når dessa nivåer i det pågående kriget i Ukraina.

Nu väntar jag bara på att en socialdemokratisk statsminister säger de berömda orden: ”Det fantastiska är att detta fortsätter, att dessa satans mördare får hålla på som det sker”.

Historien upprepar sig, igen och igen och igen...

Jürgen M

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy