Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
HIF något positivt och utan skuld till kommunen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att se HIF spela på Olympia är en över hundra år gammal tradition i Helsingborg, menar insändarskribenten.

Annons

I början av mars i år var jag på HIF:s årsmöte på Sundspärlan. Mötet var väldigt positivt, känns som vår förening är på rätt väg. När jag gick hem efter mötet slog tanken mig om alla gånger jag fått höra negativa gliringar när jag nämnt att jag är HIF:are. Jag delar med mig lite från mötet här som ett slags svar.

Ekonomi: HIF har inte en enda krona i skuld till Helsingborgs kommun – det sa HIF:s ordförande tydligt inför föreningens alla medlemmar på Sundspärlan, och så är det. HIF visar dessutom för tredje året i rad upp ett positivt ekonomiskt bokslut. Styrelse och personal gör ett gediget arbete. Man pratar om långsiktighet och noggrannhet.

Annons

Samhällsansvar: HIF tar ansvar i Helsingborg. Föreningen har tre utvalda huvudområden där man satsar på aktiviteter för barn och ungdomar – Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal. Man bedriver något som heter Fotboll för alla och Fotboll nära dig. Fotboll för alla innebär att ledare från HIF varje vecka besöker fritidsverksamheterna i områdena. Här välkomnas alla barn/ungdomar oavsett om man är inskriven på fritids eller inte för aktiviteter tillsammans. Fotboll nära dig är ett samarbete med Helsingborgshem som innebär att varje vecka träffas tjejer och killar för spontanfotboll med stöd av ungdomsledare från respektive område med starkt stöd från HIF:s ledare.

Annons

Under 2021 genomförde HIF 260 aktiviteter riktat mot barn och ungdomar. Man har träffat närmare 4 000 barn/ungdomar på tretton olika platser i Helsingborg, främst på platser i klubbens utvalda områden men även runt om i regionen.

Lokala spelare i A-truppen: Ordförande pratade om att HIF ska ha modet att satsa på egna spelare från akademin. Idag har HIF som jag förstått det tio spelare i A-truppen som tidigare spelat i HIF:s ungdomsakademi. Utöver dessa finns Helsingborgare som Assad Al Hamlawi, Dennis Olsson och Sumar Almadjed även i A-truppen, tre spelare som anslutit direkt till A-truppen från andra klubbar. HIF:s senaste nyförvärv är skåningen Albert Ejupi från Kristianstad. Man vill ha ett gott samarbete med klubbar i Helsingborg och i regionen.

Olympia: Varje gång HIF:s A-lag har hemmamatch samlas det tusentals människor på Olympia. Saker som ålder, status och bakgrund spelar ingen roll här. På Olympias Södra ståplats är det stämning med sång och flaggor. Att se HIF spela på Olympia är en över hundra år gammal tradition i Helsingborg.

Nu har dessutom föreningen löst så att damlaget kan få spela sina hemmamatcher inne på Olympia.

HIF:are och helsingborgare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy