Annons

Annons

Annons

Helsingborg

Över 30 miljoner för Helsingborgsvilla med bara två sovrum

Huset på Konsulns väg har bara två sovrum och lades ut till försäljning i en tid av höga elpriser, stigande inflation och orolig omvärld. Trots det såldes den snabbt – för 32,1 miljoner kronor.

Samtidigt är en nästan 500 kvadratmeter stor villa på Bengt Langhs gata till salu, med ännu högre prislapp.

Text

Villan på Konsulns väg köptes över utgångspris. Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty.

Annons

Huset på Konsulns väg 29 i Laröd är på 288 kvadratmeter och har en tomt på drygt 4 000 kvadrat. Villan lades nyligen ut till försäljning för 28 miljoner kronor. Efter några dagar var den såld – för 32,1 miljoner.

– Den såldes utan besiktning och med friskrivning, säger Catharina Grenestedt på mäklarbyrån Skeppsholmen Sotheby's International Realty.

Enligt Hemnet är försäljningen den dyraste hittills i Helsingborg i år, och en av de dyraste någonsin. Högsta slutpris någonsin är fortfarande Wachtmeisters väg 31 som såldes för 38 miljoner.

Annons

Annons

Utsikt över Sundet. Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty.

Ovanligt med villan på Konsulns väg är att den efter en renovering bara har två sovrum.

– Bland annat därför gick jag inte ut med ett högre pris. Många vill ha fler sovrum, säger Catharina Grenestedt.

Hon var rädd för att omvärldsfaktorer skulle göra marknaden osäker, men villan såldes alltså över utgångspriset och på kort tid.

– De som kan betala mycket pengar är inte så känsliga för till exempel elpriset. Villans driftkostnad är 175 000 kronor per år.

Catharina Grenestedt vill inte säga något om vem som är köpare.

Priset för villan slutade på 32,1 miljoner kronor. Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty.

Prissumman kan snart se sig slagen. Kanske. Sedan några veckor tillbaka finns på Hemnet en villa på Bengt Langhs gata till försäljning med utgångspriset 35 miljoner kronor. För slanten får man 2 500 kvadratmeter tomt bebyggd med en patriciervilla från 20-talet på 488 kvadrat.

Annons

Flera villor i området på landborgskanten kring Pålsjö-Hittarp-Laröd har stora tomter, flera tusen kvadratmeter. En del spekulanter tror att de kan köpa och sen stycka av exklusiva tomter från fastigheten, berättar Catharina Grenestedt.

– Det kan man inte. Det tillåter inte kommunen och jag är noga med att både säga det och skriva det i objektsbeskrivningen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan