Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Region Skåne redo att ge dos fyra till 65-plussarna

Under måndagen gick Folkhälsomyndigheten ut med en ny rekommendation kring covidvaccinet: nu är det dags för 65-åringarna och uppåt att få sin fjärde dos.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

– Vi har stämt av med våra vaccinatörer. De tretton vaccinationsmottagningarna som vi har upphandlat har redan lediga tider och kommer att öka kapaciteten så att alla kan erbjudas tid som önskar. Vi har god möjlighet och gott om tider, säger Anna Lindén, vaccinsamordnare i Region Skåne.

Förutom de tretton mottagningarna kan den som har svårt att ta sig dit också vända sig till sin vårdcentral för påfyllnadsdosen. Vårdcentralerna har redan varit igång ett tag med att ge 80-plussarna och patienter på äldreboenden, i hemsjukvården och i hemtjänsten den fjärde vaccinsprutan.

Annons

Annons

– Dessutom har vi fortfarande mobila team som åker runt varje veckodag.

Det mobila teamets rutt hittar man på 1177.se. Där bokar man också enklast tid för sin fjärde vaccindos – alla de tretton mottagningarna finns på en samlingssida. Via 1177 kan man också nå sin vårdcentral.

– Nu när vi har hög kapacitet och möjlighet att vaccinera är det bra om alla ser till att fylla på sitt skydd om man inte har gjort det. Covid-19 sprids fortfarande och bästa sättet att skydda sig mot allvarlig sjukdom är genom vaccination, säger Anna Lindén.

Samtliga mottagningar fortsätter att vaccinera under hela våren.

Till toppen av sidan