Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Då var det män som flydde nu är det kvinnor och barn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När det gäller ukrainare som flyr idag så är det framförallt kvinnor och barn – männen stannar och kämpar mot den ryska invasionen, menar insändarskribenten.

Bild: AP

Annons

”Man ska inte göra skillnad på folk och folk”. Har ni också fått höra dessa ord apropå att etniska svenskar välkomnar de ukrainska flyktingarna med öppna armar. Det har även intervjuats folk som kom till Sverige 2014 och 2015 som hävdar att de är utsatta för diskriminering och att det ”inte är rätt att göra skillnad på folk och folk”. Även jag har i min bekantskapskrets fått höra detta.

Annons

Annons

Jag menar att det inte är konstigt att etniska svenskar gör skillnad på folk och folk. De som 2014 och 2015 flydde och hade råd att betala 70 000–120 000 för att komma till Sverige eller Norge. De var i min mening framförallt ekonomiska migranter, men även flyktingar.

De som inte hade råd att betala människosmugglare då blev kvar i grannländer. En annan väsentlig skillnad var att de som kom då till mycket stor del var pojkar och unga män. Kvinnor lämnades i det gamla landet. När det gäller ukrainare som flyr idag så är det framförallt kvinnor och barn som flyr – männen stannar och kämpar mot den ryska invasionen. Detta är en väsentlig skillnad och förklaringen till att etniska svenskar tar emot ukrainare med öppna armar och till och med upplåter privatbostäder till dessa flyktingar.

Jupiter

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy