Annons

Annons

Annons

Politik i Bjuv

Tidigare socialdemokrat högt upp på Sverigedemokraternas lista inför valet

Sverigedemokraterna i Bjuv har satt sin lista inför valet. Listan har utökats rejält – till 22 namn. På tredje plats står den tidigare socialdemokraten Kenneth Bolinder.

Text

Pia Trollehjelm och Mikael Henrysson toppar för andra valet i rad Sverigedemokraternas lista i Bjuv.

Bild: Tom Wall

Annons

Inför valet 2018 hade Sverigedemokraterna elva namn på listan. Efter valet fick de också elva mandat i kommunfullmäktige. Inför valet i höst har listan utökats och rymmer 33 personer. I toppen återfinns fortfarande Pia Trollehjelm och Mikael Henrysson.

På tredje plats står den tidigare socialdemokraten Kenneth Bolinder. Under mandatperioden lämnade han Socialdemokraterna och har fortsatt som politisk vilde Bjuvs fullmäktige. Han säger att han först saknade ambitioner att ställa upp i valet, men att han senare omvärderade sin åsikt.

Annons

Annons

– Jag har jobbat i fullmäktige och kunnat lägga mina egna synpunkter. Där kan jag bara konstatera att de styrande har lagt konstruktiva förslag, säger Kenneth Bolinder.

Även Sven-Ingvar Blixt, tidigare liberal, och Lisbeth Madsen, tidigare moderat, står på Sverigedemokraternas lista.

– Jag har fullt förtroende för samtliga. Vi har jobbat med de här tre personerna sedan de lämnade sina respektive partier, säger Pia Trollehjelm, ordförande i Sverigedemokraterna i Bjuv och kommunfullmäktiges ordförande.

Listan har utökats med 22 namn sedan förra valet. De åtta första namnen är personer som idag har poster som ordförande eller vice ordförande i olika nämnder. Åtta av listans 33 personer är kvinnor.

– Eftersom det är den fördelningen vi har på män och kvinnor i vår förening är det ganska välrepresenterat i utfallet, säger Pia Trollehjelm.

Lars Hein, som under mandatperioden har uppmärksammats nationellt för utspel han har gjort på Facebook, står på plats nummer 15 på listan. I Facebook-gruppen ”Bevara Sverige homogent” delade han till exempel ett inlägg med texten ”Jag är hellre en stolt rasist än en feg landsförrädare”. Lars Hein har tidigare sagt att inlägget inte var allvarligt menat.

– Det uttalandet hade han gjort innan han blev medlem i Sverigedemokraterna. Han har fått en skarp varning och han har inte gjort någonting annat sen dess, säger Pia Trollehjelm.

Annons

Fakta

De första 15 namnen på Sverigedemokraternas lista:

1. Pia Trollehjelm, Ekeby
2. Mikael Henrysson, Bjuv
3. Kenneth Bolinder, Bjuv
4. Kalle Holm, Ekeby
5. Raymond Blixt, Bjuv
6. Anne Li Ullerholm, Bjuv
7. Christel Hedlund, Bjuv
8. Lisbeth Madsen, Bjuv
9. Thomas Olsén, Billesholm
10. Baloo Engström, Bjuv
11. Benny Trollehjelm, Ekeby
12. Michael Sörensen, Ekeby
13. Sven-Ingvar Blixt, Billesholm
14. Bengt Gottschalk, Billesholm
15. Lars Hein, Ekeby

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan