Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Silkesvantarnas tid måste vara förbi – polisen ska inte backa en millimeter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Polisen borde använda det lagstadgade våld som är nödvändigt: skjutvapen, gummikulor, elpistoler, pepparsprej, hundar, hästar, vattenkanoner och tårgas, menar Christer Nilsson. Bilden är tagen under påskhelgen i Örebro.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Apropå de krigsliknande scenerna som utspelade sig i Sverige under påskhelgen.

Grundlagarna står på dansken, med svenskt pass, Rasmus Paludans sida när han åberopar våra grundlagsskyddade rättigheter och när han därför, i laga ordning, sökt demonstrationstillstånd för att bränna en koran, det vill säga, då handlar det om vår mötesfrihet, demonstrationsfrihet och yttrandefrihet.

Detta kraschade mot muslimernas sharialagar. Är det någon tvekan om vilken lag som gäller i Sverige, svensk lag eller muslimsk lag? Vi har nu kommit till det illavarslande stadiet att man i 60 (Källa: Polisen 2019) stycken utanförskapsområden runtom i landet bland annat i Stockholm, Malmö, Västerås, Linköping, Örebro och Norrköping nu anser sig stå över det svenska rättssamhället och vara berättigad att tillgripa våld och våldsamt upplopp (med en mobb av flera hundra våldsverkare), enligt sharialagarna – inte mot Paludan i sig utan mot våra grundlagar och deras beskyddare, polisen.

Annons

Annons

Rikspolischefen är ”jävligt förbannad – jag har hört vittnesmål från mina kollegor att de trodde att de skulle dö” – och anser att våldsverkarna med berått mod försökt döda poliser vilket resulterade i 26 skadade poliser, tre skottskadade våldsverkare av polisens verkanseld, 14 skadade ur allmänheten, 20 skadade polisbilar av vilka fyra stacks i brand och en blev kapad, krossade skyltfönster med plundring, uppbrutna gatstenar som slungade mot poliserna och deras fordon.

Anders Thornberg, rikspolischefen, säger vidare: ”Vi har starka misstankar att de som gått till angrepp har anknytning till de kriminella gängen; det finns uppgifter om uppvigling på sociala medier som organiserats utanför landet”. Källa: Polisen.

Hur har det blivit så här? Det har skjutits och mördats bland dessa kriminella narkotikagäng i aldrig tidigare skådad omfattning. Sverige ligger vanärat i topp när det gäller skjutvapen-våld i Europa. Under 2021 inträffade 335 skjutningar med 46 döda, varav en polis – Andreas Danman, och 112 skadade. Källa: BRÅ och Polisens statistik.

De fyra tidigare åren 2017–2020 såg ungefär likadana ut med samma antal mördare varje år av vilka knappast några blivit fällda och lagförda, vilket betyder att drygt 200 mördare går lösa på våra gator och knappast någon blir väl förvånad om många återfinns bland dem som attackerade polisen under påsken.

Annons

Det yttersta ansvaret för denna avgrundslika verklighet har den under åtta år handlingsförlamade regeringen (S+Mp) som inte ens ”såg det komma”. Nu finns det bara en väg ut och framåt – att polisen inte backar en millimeter längre – och använder det lagstadgade våld som är nödvändigt: skjutvapen, gummikulor, elpistoler, pepparsprej, hundar, hästar, vattenkanoner och tårgas.

Vi är där nu. Silkesvantarnas tid är förbi.

Christer Nilsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan