Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Vår regering har hittills inte vänt på rätt stenar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Värden för miljoner går till spillo när en hop galningar ger sig på det svenska samhället och är på god väg att stena poliser till döds. Det skriver Hans Otto Nilsson. Bilden är från upploppen i Örebro under påskhelgen.

Annons

Man blir bara så förbannad. Poliser som hotas till livet. Att bokstavligen bli stenade. Värden för miljoner går till spillo när en hop galningar ger sig på det svenska samhället och är på god väg att stena poliser till döds. Gängvåldet eskalerar. Dödsskjutningar i massor. Snart har vi det som i Mexiko. Regeringen har talat om ”fullständigt oacceptabelt” och ska vända på varje sten. Hittills har de vänt på fel stenar.

Annons

Annons

Galne Putin har fått regeringen att satsa på mera försvar. Folk strömmar till hemvärnet. Dessa upplopp skulle vara utmärkta tillfällen för försvaret att öva skarpt. Inte skjuta verkanseld naturligtvis. Och kom nu inte dragandes med Ådalen, som var ett fruktansvärt tilltag. Vi ska, kanske, gå med i Nato. Det skulle kunna innebära att om galne Putin gör med Baltikum som med Ukraina att svensk trupp skulle slåss där. Men det vill ju just nu en majoritet, så varför inte låta försvaret öva mot de våldsverkare som stenar poliser.

Och vem ska städa efter denna förstörelse? Ett antal ligister har omhändertagits. Det blir väl ett varningens finger och så är de ute på gatorna igen. De borde sysselsättas med att städa upp efter sina bravader. Och allas vår Morgan Johansson säger att polisen har de verktyg som de vill ha. Vattenkanoner exempelvis. Det är bara det att de tilldelade medlen går till att skaffa nya bilar och bussar och annan utrustning som behöver ersättas. Lätt för Johansson att säga ”köp” om inte polisen får pengar. Kanske har de kredit?

Och dessa ligister som dyker upp i flera av våra städer. Var kommer de ifrån?

Vår svenska regering: Vänd på rätt stenar!

Hans Otto Nilsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan