Annons

Annons

Annons

Annons

opinionSjukvården i Skåne

Aktuella frågor
”Det håller inte att sträva efter landets lägsta regionskatt när köerna är långa och personalen utsliten.”

Vi måste alla fråga oss vem som ska betala för de förbättringar som utlovas, skriver Agneta Lenander, sjuksköterska och ledamot i Skånes regionfullmäktige för Vänsterpartiet.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sjukvårdspersonal finns men väljer att jobba någon annanstans, skriver Agneta Lenander.

Annons

Den politik Moderaterna för i Region Skåne håller inte ihop. Samtidigt som partiet på sin Facebooksida utlovar kortare vårdköer står Pontus Lindberg (M), ordförande för regionens personalnämnd, i talarstolen på regionfullmäktige och efterlyser modiga chefer som ser till att de som jobbar i vården tar den semester de är berättigade till.

Men verkligheten är sådan att medarbetare säger upp sig, och slutar lagom till sommaren börjar för att få sin sommarsemester.

Vem ska enligt Moderaternas mening jobba i sommar när många i den ordinarie personalen på chefernas uppmaning tar semester? Är det samma medarbetare som gick slitna in i en pandemi, som arbetat under två år med brister i skyddsutrustning, avsaknad av läkemedel och för lite personal? Som under två år fått arbeta på annat sjukhus än där de brukar jobba, med andra patientgrupper och en sjukdom som ingen till en början visste något om? Det är personal som sträckt sig så långt de kunnat, under så lång tid, att de nästan är på väg att brista.

Annons

Annons

Vårdförbundet har anmält Region Skåne till Arbetsmiljöverket för att ha överutnyttjat medarbetare som jobbat mer än de 200 timmar övertid som arbetstidslagen tillåter.

Lojaliteten bland personalen är stor, men det finns gränser för vad arbetsgivaren kan förvänta sig.

Vårdköerna måste sättas i relation till de anställdas berg av övertid och uppskjutna semestrar.

Ingen vill ha en sjukvård där patienter får vänta onödigt länge på utredning och vård, ingen vill ha en anhörig som får övernatta på akuten, ingen vill ha stängda vårdplatser.

Men meningarna verkar gå isär när det gäller vilka förväntningar det går att ha på dem som ska göra jobbet, korta köerna och bemanna alla tjänster som behövs för de vårdplatser som krävs.

Är Region Skåne inte en attraktiv arbetsgivare som skapar rimliga förutsättningar, har tillräckligt många medarbetare och levererar en rimlig arbetsmiljö, går det inte att utlova en köfri vård. Det är orimligt, ogenomförbart och svårt att se som något annat än valfläsk.

Rimliga förutsättningar uppstår genom att mer resurser tillförs. Det håller inte att sträva efter landets lägsta regionskatt när köerna är långa och personalen utsliten.

Rimlig arbetsmiljö uppstår genom arbetstidsförkortning. Sjukvårdspersonal finns men väljer att jobba någon annanstans.

Många som jobbar inom sjukvården väljer själva att gå ner i arbetstid för att klara av arbetsbelastningen med en sämre framtida pension som följd, eller väljer att jobba med något helt annat.

Annons

Tillräckligt många medarbetare får Region Skåne genom att höja lägstalönerna och en rimlig löneutveckling.

Annons

Region Skånes sjuksköterskor fick i jämförelse med andra regioner sämst löneutveckling 2021, enligt Vårdförbundet, och lönepotten för undersköterskorna 2022 är 300 kronor.

Region Skåne behöver arbeta långsiktigt och strategiskt, inte genom utspel som inte kan hållas. Låter det för bra för att vara sant, är det vanligtvis det.

I höst är det val till riksdag, regioner och kommuner.

När det gäller regionvalet i Skåne måste vi alla fråga oss vem det är som ska betala för de förbättringar som utlovas. Är det invånarna genom skatten, för att få en god vård, eller är det personalen som återigen som en trasa ska vridas ur ett varv till, för att uppnå omöjliga mål?

SKRIBENTEN

Agneta Lenander, sjuksköterska och ledamot i Skånes regionfullmäktige för Vänsterpartiet.

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Till toppen av sidan