Annons

Annons

Annons

Annons

Örkelljunga

Alla väder är fotbollsväder i Örkelljunga

På Örkelljungas idrottsplats håller Ekets GoIF fotbollskola för barn mellan 9 och 12 år. För att det är roligt med fotboll - och för gemenskapens skull.

Minnah Olsson skjuter mot mål i den klassiska straffsparksträningen ”Fem prickar”.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

Det fina sommarvädret verkar ha försvunnit helt. Istället faller ett tunt men envist regn från den grå himlen över idrottsplatsen i Örkelljunga.

Det måste vara ganska trist att behöva spela fotboll en sån här dag?

– Nä! säger Clara Comstedt och ser nästan förnärmad ut över frågan.

– Fotboll är roligt vilket väder det än är, fortsätter hon bestämt.

Melie Jakobsson, Alba Johansson, Clara Comstedt och Milla Merril tränade på precisionen genom att spela fotbollskubb.

Bild: Niklas Gustavsson

Clara Comstedt och femtio andra barn deltar i Ekets GoIF:s fotbollsskola, Ekets Summer Camp, som föreningen ordnar i egen regi. I fyra dagar får Örkelljungas fotbollsintresserade barn i åldrarna 9 till 12 år chansen att träna lite extra på sommarlovet.

Annons

Annons

– Det är ju nästan bara vi i Ekets GoIF som har ungdomsfotboll i kommunen. Skånes Fagerhult också förstås, säger ungdomsledaren Louise Svensson.

”Jag vet inte hur länge som klubben ordnat fotbollsskola. Bara att jag var tolv år när jag var med som ledare första gången” säger Louise Svensson, här med hela årets gäng.

Bild: Niklas Gustavsson

Under veckan får barnen träna på lite av varje. Skott och passningsträning varvas med både lekar och matcher, alla ska ha roligt.

– På torsdag avslutar vi med en turnering där vi blandar åldersgrupperna. Då får alla chansen att lära känna varandra lite mer, säger Louise Svensson.

Det är också därför som klubbens spelare ställer upp som tränare under fotbollsskolan.

– Det skapar en klubbgemenskap. Barnen vill gärna se till exempel A-laget spela för de känner någon personligen från fotbollsskolan, förklarar hon.

Elsa Lind fick ett par hårda skott att mota i straffsparksträningen.

Bild: Niklas Gustavsson

Några av de yngre tjejerna har precis avslutat ett parti fotbollskubb. Det visar sig vara precis vad det låter som – vanligt kubbspel, men man sparkar en boll istället för att kasta träpinnar.

Annons

– Det är kul med fotboll. Man får lära sig mer och träffa kompisarna, slår Melie Jakobsson fast.

”Det är kul att lära känna de yngre i klubben” tycker Lina Svensson som var en av dagens tränare. Vanligtvis spelar hon i Ekets GoIF:s F16-lag.

Bild: Niklas Gustavsson

Vad är roligast då?

– Matcherna tycker jag. Både de vi spelat själva och de vi spelat mot killarna, säger Alba Johansson.

Vad har ni lärt er hittills denna veckan?

– Jag har lärt mig om laguppställningar, på vilken plats man spelar bäst. Så jag är bäst på att vara målvakt har jag lärt mig, säger Milla Merrill.

Annons

Annons

Till toppen av sidan