Annons

Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Här är de värsta problemen som regeringen är direkt ansvarig för

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sverige och svenskarna har idag många problem som staten (regeringen) är direkt ansvarig för. Det menar Christer Nilsson.

Annons

Om Magdalena Andersson hade haft skägg så skulle hon i dag suttit med det i brevlådan. Sverige och svenskarna har i dag problem som staten (regeringen) är direkt ansvarig för. Jag ska peka ut några av de värsta.

Den brådstörtade Nato-ansökan, som beslöts – en skenprocess och ett skrattretande förakt för partimedlemmarna (källa: Pierre Schori) – i slutna sosserum i ohelig allians med Finland, utan att svenska folket i denna årtiondets största ödesfråga tillfrågades i en folkomröstning, verkar nu segla upp som den valfråga (S) till varj-e pris ville undvika.

Erdogans veto-nej (Sverige påstås hysa, av Turkiet, stämplade terrorister) sätter långvarigt käppar i hjulen för en ansökan. Ett moment 22. Erdogan har rätt – vi har sådana, av honom betraktade, terrorister. Det är hyckleri att påstå något annat.

Annons

Annons

Ann Linde med sin knaggliga mellanstadieengelska är direkt olämplig att förhandla med Erdogan. Minns hur hon på UD naivt lät sig luras av två ryska bluffringare som ville att Sverige skulle skicka bidrag till ryska dissidentrörelsen. Källa: Expressen 1/8 2021.

Sverige hyser också 250 bloddrypande återvända och ostraffade IS-krigare, som svurit evig trohetsed till IS och nu blir ”rockstjärnor” i sin gamla radikala miljö. ”En betydande risk att det ökar på radikaliseringen bland våldsbejakande islamister”. Källa: Magnus Ranstorp, terroristforskare.

Påskupploppens ursinnigt stenkastande och polisbilsbrännande våldsbejakande islamister (även muslimska kvinnor och barn kastade sten) tog regering och 100-tals skadade poliser på sängen. Koranbränningen ställde problemet på sin spets. Muslimerna vill att koranen ska ställas över den svenska grundlagens yttrande- och demonstrationsfriheter.

Dessa friheter innebär att man kan, och får, bränna alla skrifter – HD, koranen, bibeln, ja till och med grundlagen – om man så vill. Men ändå räcker inte det för muslimerna, utan vi som inte tror på islam måste även respektera koranen, som om den vore helig också för oss. Och att den således måste stå över svensk grundlag. Tänker regeringen lägga sig platt för detta krav? Så vad är det då som gäller: svensk grundlag eller muslimsk sharialag?

Annons

Sverige påstås ha 10 452 326 invånare enligt folkbokföringen. Ingen vet om siffran stämmer. Det kan lika gärna vara tolv miljoner. Den senaste folkräkningen gjordes 1990. Men ut-över detta finns hela 873 000 personer med så kallat samordningsnummer, av vilka 392 000 personer (lika många som Malmö och Karlskrona tillsammans) inte har styrkt sin identitet.

Annons

Även asylsökande kan tilldelas samordningsnummer. Vilka är de? Varifrån kommer de? Var finns de? Ingen vet. Detta är ett sällan skådat haveri för regeringen. I ett flerfamiljshus i Stockholm är hundratals personer med samordningsnummer registrerade på samma adress. Adressen är långtifrån unik. Många har falska id-handlingar, utnyttjar systemet för kriminalitet och bidragsfusk vilket kostar staten miljardbelopp. Källa: SVT.

Varför ger inte alla ursprungssvenskar upp ett ramaskri över detta? Det här kan ge det nya muslimpartiet Nyans bränsle till valfusk den 11 september. Det är lätt att på falska grunder skaffa ett (eller många) samordningsnummer. Det är lätt att förfalska ett pass och därmed skaffa sig ett permanent uppehållstillstånd. Det är lätt att skaffa sig falska folkbokföringar. Kontrollen är obefintlig. Det här har Magdalena Andersson definitivt inte förstått.

Christer Nilsson

historiker, statsvetare, författare

Annons

Annons

Till toppen av sidan