Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Tack till poliser som agerade när jag rånades i Vikingsbergsparken

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi måste arbeta hårdare för att skapa ett tryggare Helsingborg. Kortsiktigt med mer kameror och belysning och ett nära samarbete mellan Helsingborgs stad och polisen. Det menar insändarskribenten som själv blev rånad i Vikingsbergsparken.

Annons

Till Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg.

Jag blev utsatt för en knivrån i Vikingsbergsparken den 31 januari i år vid 18-tiden.

Under knivhot lämnade jag ifrån mig min mobil, klocka, bankomatkort med kod samt att de swishade pengar från min mobil. Det enda jag hade i huvudet var ett rädda mitt liv så jag gjorde precis som rånarna sade.

Annons

När rånarna försvann sprang jag hem och larmade polisen. Polispatrullen dök upp snabbt och de två poliserna agerade redan från början på ett mycket professionellt sätt och jag fick direkt förtroende för dem.

Annons

Tack vare deras agerande tillsammans med sina kollegor lyckades de gripa den ena rånaren redan samma kväll. Veckan därpå greps även de andra rånaren.

Det första intrycket är viktigt och poliserna gjorde att jag kände mig både lugn och trygg.

Lika imponerad blev jag av utredaren och jag blev ännu mer imponerad över hans arbete med utredningen. Den var så bra att de åtalade ändrade sig under rättegången och erkände rånet.

Vi måste arbeta hårdare för att skapa ett tryggare Helsingborg. Kortsiktigt med mer kameror och belysning och ett nära samarbete mellan Helsingborgs stad och polisen. Politikerna måste stifta bättre lagar så att de underlättar arbetet för polisen. Långsiktigt måste vi jobba med ungdomar i utsatta områden så att de inte hamnar på fel bana.

Här tror jag att föreningslivet i samarbete med kommun och polis kan göra stor skillnad. OV Helsingborgs projekt i Drottninghög är ett bra exempel på detta.

Jag vill framföra mitt stora tack till alla inom polisen som jag har varit i kontakt med. Jag har mötts av varma, förstående och lösningsorienterade poliser som inget annat vill än att skapa ett tryggt Helsingborg.

En äldre man

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan