Annons

Annons

Annons

Billig sommar

Krögarduon ger sina bästa tips på billig sommarmat

Grillfest, knytkalas och korv med bröd. Krögarduon bakom Helsingborgsrestaurangen Redimat ger sina egna knep på hur de håller nere matkostnaderna – utan att tumma på den goda maten.

Text

Frida Granström och Maja Larsson driver restaurangen Redimat. Här är deras tips till en billigare mat-sommar.

Bild: Caroline Wickmark

Annons

Det har varit ett gäng hektiska dagar med allt från restaurangen och krögartältet på Hx-festivalen, men nu är det dags för duon bakom restaurangen Redimat, Frida Granström och Maja Larsson, att gå på semester.

I HD:s sommarserieBillig sommar” har vi samlat massa tips på vad man kan göra för att hålla ner kostnaderna en sommar som denna; då inflationen rusar, energipriserna stiger och mycket har blivit dyrare.

Kockarna Frida Granström och Maja Larsson tog sig tiden att samla lite billiga mat-tips till HD:s läsare.

Första frågan de fick svara på var:

Vilken mat tycker ni själva om att äta?

Annons

Vi gillar enkel och god mat, det behöver inte vara så krångligt alltid, korv med bröd och tunnbrödrulle är stående favorit hos oss.

Annons

Vad hade ni lagt på grillen för att få en festlig, men billig middag för familjen?

Det beror lite på tillfälle, men att göra som en mixed grill med lite kyckling, massa grönsaker kanske någon korv går alltid hem.

Vad ger mer sommarkänsla än att grilla?

Bild: Janerik Henriksson

För vännerna?

Att göra egna kebabspett är en vinnare hos oss. Servera med bröd, grönsaker och såser så får alla göra sin egna kebabrulle

Hur kan man göra mat på resterna?

Pytt i panna. Man kan ha i exakt vad som helst, och beroende på vad du har i kan du toppa med olika saker istället för bara rödbetor.

Vad kan man tänka på när man handlar/laga middag för att få hushållskassan att räcka till?

Kolla hyllorna med kort datum och handla på extrapris. Tänka på att det måste inte alltid vara massa med protein i form av kött, utan man kan också ha mer grönsaker till middagen och ha protein i form av tex bönsallad, eller en hummus till.

Knytkalas är väl ett sätt att få till en billig fest. Hur arrangerar man det så att det blir bra?

Antingen styr du upp så att alla tar med sig en sak var, eller så fixar du tillbehören som potatis lite sallad och sås så får alla ta med sig de själva vill grilla.

Annons

Annons

Bild: Johan Bävman

Vilken mat kan man ta med till stranden, som är god, men inte så dyr?

Till stranden är det smidigt att ta med och äta något kallt som håller hela dagen. Här är det smidigt att göra en liten kylskåpsrensning och hacka ner det man har i en röra och lägga i bröd eller i en sallad med lite pasta, potatis eller bulgur.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan