Annons

Annons

Annons

Örkelljunga

Dags igen för Hjälmsjöregatta

I helgen kommer drygt 150 roddare till Hjälmsjö Arena för att tävla. Deltagarna domineras av juniorer, som har tävlingen som genrep inför kommande mästerskap.

Text

Annie Nyman och Ann-Louise Johansson från Kungälvs Roddklubb deltog i förra årets sprint-SM. Foto: Hjälmsjö Arena

Annons

Efter tre års uppehåll på grund av covidrestriktioner blir det nu roddfest i Örkelljunga igen. I fjor hölls bara ett mindre arrangemang när SM i sprint genomfördes under ett endagarsevenemang.

– Nu är vi tillbaka med en fullskalig tävling och det känns härligt. Vi har bättrat på Hjälmsjö Arena med nya bryggor och följebåtar och även rustat upp våra omklädningsrum. Det blir en fest för oss att visa upp anläggningen igen, säger tävlingsledaren Per Persson.

Annons

Annons

Det är drygt hundrafemtio roddare från tretton olika klubbar som kommer för att tävla den 16 och 17 juli.

Vid sprint SM ställde Kungälvs Roddklubb också upp med ett åttamannalag, men i år blir det inga tävlingar för den klassen. Foto: Hjälmsjö Arena.

– Deltagarna kommer från Mellansverige och söderut. Vi har även ett antal roddare från Åbo i Finland som har anmält sig, säger Per Persson

Det ska tävlas i såväl singel som dubbel och fyrmannarodd. Deltagarna är från 12 år och uppåt.

– De yngsta ror 250 meter, sedan ökar man på distanserna ju äldre deltagarna är. Från och med åldersgruppen 17-18 år är det 2 000 meter som gäller.

Det är ungdomarna som dominerar bland anmälningarna. Tävlingarna blir en informell värdemätare för hur framförallt juniorroddarna ligger till inför framtida mästerskap.

– I början av augusti ska både herr- och damjuniorer tävla i Spanien i sculllerfyra. Hjälmsjöregattan blir deras genrep inför detta, säger Per Persson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan