Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Täpp inte igen sundsutsikten med flera nya byggnader på Gröningen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Riv istället den gamla fula byggnaden som har tjänat ut sitt syfte, menar insändarskribenten.

Annons

Styret i staden har utlyst någon slags tävlan om gamla karantänens vara eller icke vara och hur området ska exploateras.

Frågan jag och säkert många med mig ställer sig är: Måste det exploateras? Måste det byggas en massa nya krogar och liknande som det redan finns gott om?

Riv istället den gamla fula byggnaden som har tjänat ut sitt syfte och låt bli att förstöra området vidare med diverse byggnader som bara kommer att inspirera till mer och fler byggnader och till slut har ni lyckats täppa till ännu en del av stadens kontakt med Sundet.

Annons

Annons

Kan ni tänka er att få se 5–6–7-våningshus eller högre byggas framför Kronborg? Du milde vilket ramaskri det hade blivit, och den eller de som skulle komma på tanken eller idén hade idiotförklarats för all framtid.

Men här verkar det som att ni tänker att invånarna är så korkade så de inte begriper detta, om vi bara tar en bit i taget så kommer de inte att fatta vad som hänt och det är ju sorgligt om det är så. Men vi har ju hört tidigare att vi inte begriper så vi börjar bli luttrade.

Det känns som om ni försöka ta bort stadens själ och för mig är det omöjligt att förstå meningen med det.

Går det inte, eller kan ni inte bara låta vissa saker vara? Får ni någon slags abstinens eller blir ni nervösa och inte kan sova riktigt på nätterna, eller vad är det som gör det så svårt att låta bli?

Låta saker vara som de är, eller göra något som är bra och som invånarna har glädje av – det är så man utvecklar ett samhälle för alla.

Det verkar som om ni har gett er fan på att förstöra stan och kom bara inte och säg att ni utvecklar Helsingborg. Det går vi inte på.

Varför tar ni inte och bygger långa trädäck utanför vågbrytaren med badbryggor och gör öppningar så kan folk njuta av Sundet sommartid och se till så att lokaltrafiken kör ner och vänder och gör det tillgängligt för invånarna att enkelt ta sig dit och därifrån. Då hade hela den delen av Norra hamnen och Gröningen blivit tillgängligare.

Annons

En yta med några food trucks sommartid på området skulle gagna hela staden och på vintern bara låta det vara och samtidigt låta människor som bor nära få slippa allt stoj och stim som de får leva med hela sommaren. Det ska tilläggas att jag inte bor i området eller ens i dess närhet så det är inte i något egenintresse.

Man slutar aldrig att förvånas över dumheterna!

Leif P

Helsingborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan