Annons

Annons

Annons

Perstorp

Han är ny kyrkoherde i Perstorp

Han brukade bara köra förbi, men nu vill han stanna längre. Magnus Nordström från Helsingborg är ny på jobbet som kyrkoherde i Perstorps församling.

Text

Magnus Nordström trivs bäst vid kusten, men förutom att han har världens varmaste kontor gillar det han sett av Perstorp hittills. Foto: Aase Ericsson.

Annons

När började du din nya tjänst?

– Jag började 1 juni, så jag har hunnit landa lite. Det är ju mitt i semestertider, så här är inte riktigt den ruljansen som brukar vara. Vi har nyligen haft en sommarkyrka med 130 barn, vilket var roligt, säger Magnus Nordström, ny kyrkoherde i Perstorp.

Vad ser du fram emot mest i ditt uppdrag som själasörjare för Perstorpsborna?

Annons

– Själasörjare är ju en av många aspekter på jobbet, jag har ju en del administrativa uppgifter också till exempel. Det primära just nu är att lära känna mina församlingsmedlemmar, bygden och de traditioner som finns här. Och mina nya kollegor förstås.

Annons

Betyder det här jobbet att du blir Perstorpsbo nu?

– Nej, det är inte läge att flytta just nu. Jag och min sambo bor vid kusten i Helsingborg och där trivs vi bra. Men jag planerar att vara mycket i Perstorp och tänker stanna länge på jobbet. Jag tror på långsiktighet.

Har du någon koppling till Perstorp sedan tidigare?

– Haha, nej det har jag inte. Jag är född i Helsingborg och uppvuxen utanför Höganäs och har bara som alla andra kört igenom här. Men det jag sett av Perstorp hittills är väldigt spännande. Här finns en kyrka ”på riktigt” som har betydelse i människors liv.

Samvetsfråga då, vad vet du om Perstorp?

– Det är en bruksort, lite socialt och ekonomiskt utsatt. Det är en ort som har en del problem, men också en fin anda och vilja. Och mycket medmänsklighet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan