Annons

Annons

Annons

opinion

Aktuella frågor
”Klimatomställningen är en vetenskaplig och existentiell fråga, inte politisk och ideologisk.”

Vill man ha samma rödgröna politik som de senaste fyra åren röstar man på Miljöpartiet. Känner man att läget är akut och allvarligt röstar man på Klimatalliansen. Det skriver Pontus Bergendahl, William Grönlund och Gudrun Schyman, talespersoner och riksdagskandidater för Klimatalliansen.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Demokrati behöver inte vara så svårt, skriver artikelförfattarna.

Annons

I ett försök att krama ihjäl Klimatalliansen hävdar Karin Rodhe, medlem i Gröna Seniorer, Miljöpartiets seniororganisation, att Klimatalliansen gör att klimatfrågorna får en svagare röst i riksdagen (Aktuella frågor 26/7).

Annons

Enligt henne kan Klimatalliansen ta många röster från Miljöpartiet. Men som vi ser det finns det en betydande opinion som inte kan tänka sig rösta på Miljöpartiet, men ändå är oroliga för klimatet.

Annons

Det hjälper inte att Miljöpartiet säger sig ha den bästa klimatpolitiken när partiet inte är berett att ta till nya lösningar för att bryta den politiska låsning som finns mellan de partier som finns, eller kan komma in i, riksdagen.

Klimatomställningen är en vetenskaplig och existentiell fråga, inte en politisk, ideologisk fråga.

Vill man ha samma rödgröna politik som de senaste fyra åren röstar man på Miljöpartiet. Känner man att läget är så akut och allvarligt att något helt nytt behövs – röstar man på Klimatalliansen. Demokrati behöver inte vara svårare än så.

SKRIBENTERNA

Pontus Bergendahl, William Grönlund och Gudrun Schyman är talespersoner och riksdagskandidater för Klimatalliansen.

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan