Annons

Annons

Annons

Klippan

Populär fordonsträff kör sin egen väg

Den 14 augusti fylls Elfdalen på nytt av arbetsfordon, sågverk och alla upptänkliga tändkulemotorer från forna dagar när Maskin- och teknikträffen är tillbaka.

Text

Intresset för veteranlastbilar är stort i Sverige. Foto: Klippans hembygdsförening

Annons

Det är i drygt tio år som den populära Maskin- och teknikträffen lockat folk att bese traktorer, lastbilar, jordbruksmaskiner, industrimaskiner, sågverk, stenkrossar och andra arbetsfordon från svunna tider.

Från början var tanken bara att samla ihop maskiner från trakten för att visa upp, men numera kommer deltagarna längre ifrån än så.

– I fjor så kom folk ända från Öland för att ställa ut. Det finns ett stort intresse för veteranbilar och veteranmaskiner, säger Mats Wetterberg på Klippans hembygdsförening.

Annons

Annons

Träffen i Elfdalen är ett samarbete mellan hembygdsföreningen, Nordskånska fordonsveteraner och Veteranmaskinklubben syd, Traktorvännerna och Grålleklubben.

Förra året gick samarbetet ännu längre, när man på grund av pandemin tillfälligt slog sina påsar ihop med bilträffen Klippan Classic. Så blir det dock inte i år.

Traktorgeneralen Lennart Svensson medverkade på förra årets träff med sin Volvo T 36 från 1957.

Bild: Jakob Thorell

– Det var en jättesuccé, men det blev alldeles för mycket att ordna med. Volymen blev för stor helt enkelt, så vi återgår till hur vi hade det tidigare, säger Mats Wetterberg.

Den som är ägare till något fordon eller maskin som kan passa att ställa ut är välkomna att höra av sig till arrangörerna. Evenemanget är öppet för besökare mellan klockan 12 och klockan 17.

Mats Wetterberg hoppas, och tror, att många ska komma.

– Intresset för den här sortens historia är stort och vi har fått fler besökare för varje år. Och sen är ju miljön på Elfdalen fantastisk för sådana här evenemang.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan