Annons

Annons

Annons

Perstorp

Perstorpsdagarna är tillbaka

Helgen 19 och 20 augusti är det dags för Perstorpsdagarna igen. Under fredagen och lördagen blir det musik, karuseller, uppvisningar och en hel del annat.

Text

Sist det var Perstorpsdagar var 2019. Då kunde man bland annat åka karusell och lyssna på Kikki Danielsson.

Bild: Sven-Erik Svensson

Annons

Det blev inga Perstorpsdagar under pandemin, men på fredag är evenemanget tillbaka på nytt. Förhoppningsvis till festsugna Perstorpsbors glädje.

– Det har ju varit stiltje nu i två år, så det är skönt att vara tillbaka, säger festgeneralen Jan Aronsson.

I vanlig ordning är det på torget som saker händer. Ett tivoli med hoppborgar och karuseller kommer att sättas upp, liksom ett serveringstält med plats för 300 personer.

Annons

Annons

I tältet kommer Lucy´s Diner från Löddeköpinge att grilla och laga mat och det blir också där som musikunderhållningen sker.

– Allt på Perstorpsdagarna kommer att vara helt gratis. Ja, förutom det man stoppar i sig då, säger Jan Aronsson.

Undantaget är pensionärsfikan, där Perstorps äldre bjuds på kaffe och musikunderhållning. Då blir det blandad musik med Krister Wrambjer på fredagen. På lördagen är det Nauman & Knutson som spelar schlager. Båda dagarna klockan 15.

Krister Wrambjer kommer också att leda bandet P-Stringz som består av LSS-brukare från Perstorp. Deras konsert är klockan 12 på fredagen.

– Sen är det Coverlovers och Skåningarna som är huvudnumren i den musikaliska underhållningen. Coverlovers är några pågar härifrån Perstorp och Skåninganrna från Ljungbyhed spelar dansbandsmusik, berättar Jan Aronsson.

Därutöver blir det utställning av amerikanska bilar och epatraktorer. Hembygdsföreningen serverar våfflor och The Flying Family bjuder på hisnande akrobatik.

Det fullständiga programmet kommer att finnas på kommunens hemsida Perstorp.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan