Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Tungt ansvar när partierna nominerar sina kandidater

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den politiske vilden, Amineh Kakabaveh, är ett exempel på personer som representerar olika särintressen. Det menar Ronny Larsson.

Annons

Vi ser och har sett hur våra partier nominerar kandidater till politiska poster i kommuner, landsting och riksdag, dessvärre medvetna om att dessa kandidater, ofta med utländsk bakgrund, representerar olika särintressen.

Ett högst aktuellt exempel utgör riksdagskvinnan och den politiske vilden Amineh Kakabaveh före detta vänsterpartist.

Annons

Denna kvinna med särintressen kunde vi häpnadsväckande nog se kohandla med Socialdemokraterna om för landet Sverige viktiga frågor.

Annons

Vi erinrar oss också Miljöpartiets avhoppade bostadsminister Mehmet Kaplan och dennes samröre med högerextrema Grå vargarna. Mehmet Kaplan tycks ha varit språkröret Gustav Fridolins vän och förtrogne. Försvann ut i skuggorna gjorde också Yasri Khan föreslagen till partistyrelsen efter ha att vägrat ta en kvinna i hand.

Samtliga partier som ställer upp i valet har naturligtvis ett ansvar när man nominerar sina kandidater.

Det som här sagts väcker tankar om vår vacklande representativa demokrati där vi lägger vår röst på ett eller annat parti.

Noteras skall också att ett flertal av våra partier under en rad av år tappat medlemmar.

Det finns starka skäl som talar för att tredje statsmakten och i synnerhet public service borde ägna tid åt att belysa grundläggande demokratiska frågor rörande bland annat vår vacklande så kallade representativa demokrati.

Till sist inför valet: Vi behöver uppenbarligen tvingande folkomröstningar för att få till stånd den nödvändiga förändring i svensk politik många av oss vill se. I direktdemokratin Schweiz har vi i en rad folkomröstningar sett folkviljan komma till uttryck. Detta alldeles oavsett om politiker – etablissemanget trott sig veta bäst.

Ronny Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan