Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Inte konstigt det är kö till allt med den befolkningsökningen vi haft

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är detta så konstigt med köerna? År 2000, för en generation sedan, bodde här 8,872 miljoner, år 2010 bodde här 9,378 miljoner och år 2022 10,483 miljoner. Det menar insändarskribenten. Bilden är från Stockholm.

Annons

Låt mig få bjuda på ren fakta som inte kan skyllas pandemin eller kriget i Ukraina. Detta är resultat av svenska politikers arbete de senaste tjugo åren och än värre de senaste åtta åren. Nu är det val och frågan är om något parti kan rädda Sverige.

Sverige, i mina ögon, brakar sönder mer än andra länder, vår välfärd har sakta och effektivt plockats ned bit för bit.

Vi har kö till i princip allt. Sjukvården går under, du kan inte ens få en akut bedömning av en specialist utan kan ibland få vänta mer än de tre månaderna i vårdgarantin.

Vissa politiker pratar om att öka personalen med si och så många tusen. Men finns det utbildade? Finns det tillräckligt med vårdplatser, vårdinrättningar? Förlossningsavdelningarna klarar inte ta emot födande.

Annons

Vi har en enorm bostadsbrist, det byggs just nu på alla platser, fina åkrar med bördig jord blir till betongkvarter som skjuter i höjden snabbare än rapsen växer, bönderna som odlar våra spannmål trycks undan. Klarar vi vår matförsörjning bättre själva om några år som politiker säger vi ska göra om det blir krig/kris?

Annons

Ringer du 112 kan du i Skåne få vänta tre minuter tills de svarar, det är långa minuter i en akut farlig situation där det riskeras dödsfall.

Vi har kö till förskolorna, föräldrar kan få åka långt för att lämna på dagis. Lärarna på skolorna har för många elever och klarar inte sin arbetssituation

Vi har kö till fängelserna, de som blir dömda får inte plats, under tiden begår de fler brott som kostar samhället otroliga pengar och lidande. När de sedan ska avtjäna sitt straff är fängelset överfullt och de bor fler än det är tänkt i en cell.

De äldre blir lidande när de inte får den hjälp de har rätt till för att det inte finns personal. Köerna kan rabblas vidare. Vi har alla råkat ut för en lång väntan på olika ställen som vi blir drabbade av.

Är detta så konstigt med köerna? År 2000, för en generation sedan, bodde här 8,872 miljoner, år 2010 bodde här 9,378 miljoner och år 2022 10,483 miljoner. Nu pratas det om att Sverige behöver en ny folkräkning eftersom det misstänks bo ännu fler här. Över 1,1 miljon eller fler människor i landet på tolv år – är det konstigt det är köer?

Jag vill gärna fråga någon av de politiker som med öppna ögon försatt Sverige i den här situationen. Att vi inte längre klarar oss med egen arbetskraft är inte så konstigt. Politiker pratar om att vi behöver arbetskraftsinvandring. Det behövs verkligen, men de måste redan vara utbildade och ha arbetslivserfarenhet, tyvärr har de ingenstans att bo, om de ens vill komma till oss.

Politiker, hur tänker ni det skulle bli för oss alla som bor i Sverige framöver?

A.N

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan