Annons

Annons

Annons

Chefredaktörens krönika

Så följer du valspurten och valdagen med HD

Text

Det märks att valet står för dörren. Temperaturen i debatten höjs alltmer och in i det sista försöker partierna och dess företrädare övertyga om att du ska lägga din röst just på dem.

Det är förståeligt. Valet 2022 ser ut att bli en riktig rysare.

Mycket fokus ligger på riksplanet och hur regeringsbildningen kommer att se ut, men även runt om i våra regioner och kommuner är osäkerheten på sina håll stor kring hur den politiska kartan kommer att se ut när vi vaknar upp på måndag.

För det tål att påminna om att det är tre olika val som ska genomföras på söndag - riksdag, region och kommun.

När nu valspurten går in på upploppet ökar också informationsflödet. Det är här som journalistiken och vi på HD har en av våra viktigaste uppgifter – att hjälpa er läsare att navigera och få tillgång till sann och korrekt information så att ni kan fatta ett genomtänkt val.

Annons

Annons

För att underlätta har vi samlat allt om valet på hd.se/valet2022. Här hittar du reportage och analyser om riksdagsvalet, regionvalet och din egen kommun.

Valet direkt kan du läsa om senaste nytt i valrörelsen. Det är ett snabbt nyhetsflöde som uppdateras löpande. Och är du fortfarande osäker på hur du ska rösta kan du göra vår valkompass på hd.se.

På söndag storsatsar vi och är på plats och rapporterar från alla våra elva kommuner i nordvästra Skåne. Det blir nedslag i vallokaler och på valvakor och så klart följer vi resultatet noga.

I vår liverapportering hittar du det senaste från riksdag, region och kommun. Här svarar vi också på frågor från er läsare.

Ta del av röstresultatet minut för minut under kvällen, natten och morgonen i vår valgrafik, så nära som ner i ditt eget valdistrikt.

Våra experter ger dig analyserna inför, under och sammanfattar valresultatet i nordvästra Skåne, regionen och riksdagen.

Annons

Här är några av journalisterna som kommer att bevaka valet runt om i nordvästra Skåne på söndag.

Bild: Anders Malmberg

Annons

Det blir en kraftsamling men självklart upphör inte vår valbevakning på söndag. Risken att vi står inför ett klurigt parlamentarisk läge, inte minst i riksdagen är överhängande. Därför kommer vi att fortsätta rapportera, analysera och granska resultatet dagarna och veckorna som kommer.

Vi kommer också att öppna upp merparten av vår valjournalistik under den kommande veckan. Allt för att så många som möjligt ska kunna ta del av denna samhällsviktiga information.

Välkomna att följa valdramatiken med oss på HD!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan