Annons

Annons

Annons

Landskrona

Nygammal heminredningsbutik på Rådhustorget - i LP:s gamla lokal

Presenter, ljus och lyktor i ett nygammalt format. Med start den tjugonde oktober öppnar Makalöst heminredning på hörnet av Rådhustorget.

Text

Den tjugonde oktober öppnar Makalöst heminredning.

Bild: Ale Leijon

Annons

På många sätt blir det en comeback när Makalöst heminredning slår upp portarna den 20 oktober i Landskrona. Markylen, som företaget bakom Makalöst heminredning heter, är möjligen ett bekant namn för en del Landskronabor. En butik med samma namn fanns nämligen i staden för 20-25 år sedan.

– Den låg 20 meter från butiken som vi öppnar nu, säger Ola Markholm, VD på Markylen AB.

Annons

Affärsidén är inredning och gå-bort-presenter till en billig peng.

Annons

– Vårt koncept är att sälja heminredning och presenter till bra priser. Vi har funnits sen 91, då vi startade i Helsingborg och konceptet har egentligen varit detsamma sen dess. Det kan handla om ljus, lyktor och lite roliga namngrejer.

I dagsläget har Makalöst heminredning ytterligare en butik, på Nova i Lund. Att det blev en expansion till Landskrona, beror mycket på att möjligheten öppnade upp sig, berättar Ola Markholm.

– Vi fick chansen och kände att det var spännande. Landskrona känns verkligen som en stad som växer. Och att få ligga på en gågata är fantastiskt roligt, det blir en helt annan kontakt med kunderna.

– Sen ligger också Landskrona på ett bra avstånd från vårt huvudlager i Löddeköpinge.

Ola Markholm ser positivt på öppnandet av butiken i Landskrona, trots ett stökigt omvärldsläge. Foto: Privat.

Att öppna en ny butik mitt i ett skakigt omvärldsläge och en svajig ekonomi, är något som Ola Markholm tänkt på.

– Det märks ju för alla företag. Men vi tänker att man ska satsa sig ur sämre tider, det är lite så vi har resonerat i alla tider. I det här fallet handlade det mycket om att vi fick erbjudande om just denna lokalen.

Annons

Ola Markholm pekar också på att låga priser på varor kan också locka kunder när köpkraften i samhället sjunker.

– Som tur är påverkas vi oftast inte jättemycket av lågkonjunkturer. Istället för att köpa den där designvasen kanske man väljer vår vas utan något särskilt märke.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan